„Ziua Porţilor Deschise” pentru deţinuţii ţării

marți, 24 octombrie 2017, 06:30
3 MIN

* Avem noi veşti bune din toată ţara şi din toate domeniile. Pentru început, felicităm penitenciarele româneşti care au organizat la rândul lor (după Preşedinţie, Guvern, Parlament, universităţi, agenţii, unităţi militare, muzee, fabrici etc.) evenimente sub numele de "Ziua Porţilor Deschise". Până acum au profitat de porţile deschise nu cei de afară care vor să vadă cum e înăuntru, ci cei dinăuntru, curioşi să vadă cum mai e afară. Meritul principal pentru organizarea acestui eveniment revine politicienilor din PSD, ALDE şi UDMR.

* Judeţul Vaslui e renumit pentru inventatorii săi; unul dintre ei, Antonie Şipcă, a uimit întreaga comunitate ştiinţifică după ce a prezentat creaţiile sale revoluţionare. El a conceput dozele de bere care nu fac zgomot când sunt deschise, aşadar nu atrag atenţia nevestelor, şi un tirbuşon (cu mâner din lemn, ergonomic, frumos pirogravat) care se învârte în celălalt sens, astfel încât dacă utilizatorul e surprins de soţie când deschide o nouă sticlă, doamna să creadă că, de fapt, bărbatul bagă dopul înăuntru. Tot el a inventat şi băţul de selfie din lemn de fag, ideal pentru a te apăra de câini şi a socializa cu consătenii, la bufet.

* Noi ştiri şi despre hărnicia românilor puşi în faţa frunzelor căzute: Matei Ghemotoc, gospodar cam miop, a adunat cu grebla şi cu pătura tot ce a văzut că are culoarea ruginie a frunzelor şi a făcut foc mare; frunzele ruginii au ars, însă obuzele ruginite au explodat. Consăteanul Benone Pojghiţă a făcut şi el foc din plante uscate (un fel de cânepă), găsite pe tarlaua îngrijită de nepoţeii săi de la oraş; fumul împrăştiat prin toată localitatea i-a făcut pe localnici să se simtă minunat, ca după doi litri de vin pe stomacul gol. În fine, Septimiu Cleşte şi-a convins nevasta că n-are rost să strângă frunzele de pe jos, fiindcă mai sunt câteva în copaci şi că mai bine aşteaptă la bufet, cu băieţii, până pică toate, să nu muncească de două ori. Şi doamna aşteaptă să pice frunzele rămase, dar nu ştie că soţul le-a fixat cu sârme de crenguţe.

* La final, o veste bună din viaţa politică: după aproape trei decenii în care politicienii români au mers pe ideea "le promit orice alegătorilor, mai ales în campanie, că nu mă doare gura să-i mint!", a fost descoperit primul om politic pe care îl doare gura dacă îşi minte electoratul! El a fost ştirb ca alegătorii săi (motiv pentru care a şi fost ales), dar recent şi-a pus implanturi dentare (1500 de euro bucata) la un cabinet din Austria, fiindcă l-a convins amanta, iar acum îl doare gura când vorbeşte. Colegii de partid i-au urat însănătoşire grabnică.

Comentarii