Ziua Regelui Mihai, marcată mâine la Iaşi

marți, 07 noiembrie 2017, 20:28
1 MIN
 Ziua Regelui Mihai, marcată mâine la Iaşi

De 25 de ani, a devenit o tradiţie şi o datorie de suflet pentru regaliştii ieşeni să onoreze zilele legate de personalitatea Regelui Mihai prin manifestări adecvate, informează un comunicat al Mişcării pentru Regatul României.

Filiala ieşeană a Mişcării îi invită pe membrii şi simpatizanţii săi la onorarea zilei onomastice a regelui, cu prilejul sărbătorii creştine a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. În al 136-lea an de la proclamarea Regatului şi la peste 151 de ani ai Coroanei României, miercuri, 8 noiembrie 2017, de la orele 12, după Sf. Liturghie, părintele paroh Ioan Rusu va oficia un Te Deum pentru sănătatea Majestăţii Sale şi a actualei Familii Regale a României, la Biserica „Sfinţii 40 de Mucenici“ din strada General Berthelot nr. 12 (lângă Spitalul Militar din Copou).

La ceremonie va vorbi şi istoricul prof.dr. Mihai Dorin de la Universitatea „Gh. Asachi“. În aceeaşi zi de 8 noiembrie, va avea loc premiera piesei „Alegerea“ la Ateneul Iaşi din str. V. Lupu, de la ora 19. La reprezentaţie ar urma să asiste A.S.R. Principesa Maria a României, menţionează în încheiere comunicatul Mişcării pentru Regatul României. 

 

 

Comentarii