De Business

Punem punctul pe știi

Cit costa revelionul in restaurantele si barurile din Iasi

miercuri, 07 decembrie 2011, 21:40
4 MIN
 Cit costa revelionul in restaurantele si barurile din Iasi

Restaurantele, cluburile si barurile iesene si-au pregatit ofertele pentru noaptea dintre ani. Desi iesenii au de unde alege, preturile fiind pentru orice buzunar, dupa cum spun patronii, clientii nu prea se inghesuie sa petreaca Revelionul "in oras". Reprezentantii localurilor sustin ca au rezervari dar si multe locuri libere.

Un sfert din locuri sint neocupate

Pentru suma de 320 de lei de persoana la Complexul Bellaria iesenii se vor putea delecta cu pasteta de vita cu piept de pui, prune si caise, file de ton in crusta de susan negru, servit cu porumb baby, lujer de sparanghel si rosii coapte, Duet de file de vitel cu muschiulet de porc servit cu sos aromat de fructe de padure si legume coapte asortate cu salata de pepene murat, struguri si gutui. De la desert nu va lipsi Mousse au chocolat servit cu mascarpone in fistic asortat cu ciocolata alba si crema de coacaze negre. Nu va exista limita pentru bautura consumata, meniul cuprinzind de la Jack Daniel’s, Campari, Absolut, Sheridan’s si Courvousier, pina la vinuri de Cotnari si Jidvei dar si sucuri naturale sau carbogazoase.

"Din aproximativ 300 de locuri disponibile, un sfert sint ocupate deocamdata. Cele doua restaurante vor fi unite pentru ca ele se despart printr-un perete mobil si va exista un singur program artistic sustinut de catre Alin Pascal Band, iar Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, vor completa atmosfera de sarbatoare cu momente artistice de neuitat", a mentionat Marius Soranescu, general manager Complex Bellaria.

Mai multe revelioane intr-un singur loc

Cine opteaza pentru hotelul Unirea are de ales intre trei revelioane. Restaurantul Panoramic va gazdui "Orient Expres", unde invitatul special va fi Gabriel Dorobantu. Un singur meniu costa 345 de lei dar organizatorii promit un Revelion de calitate ca in vremurile trecute. In Sala Cuza ritmurile orientale isi vor intra in drepturi. Pentru suma de 245 de lei Hotel Unirea organizeaza "Incredible India", in timp ce tinerii care vor sa petreaca cu prietenii pot opta pentru revelionul "Cocktail Party" contra sumei de 185 de lei in Restaurantul Unirea.

Restaurantul Casa Vintorului (Parcul Expozitiei) este pregatit sa isi primeasca clientii in noaptea dintre ani. Din meniul serii nu vor lipsi berbecutul la protap preparat in curtea localului, vinurile, muzica, voie buna si un spectacol de artificii. Restaurantul dispune de doua incinte, astfel ca in Salonul Elegant, formatia Leonard Melody va cinta live intreaga seara. In Salonul Rustic invitatii se vor putea distra atit pe melodiile preferate cit si pe mixajele unui DJ profesionist. "Alaturi de masa festiva, open bar, vinul si tuica fiarta nu vor lipsi nici traditionalii uratori. Printre invitati ii avem pe cei de la Ansamblul Coconite si Fanfara BradShow. Pretul unui meniu este de 250 de lei pentru Salonul Elegnat unde din 200 de locuri doar un sfert sint ocupate. In salonul Rustic meniul ajunge la 150 de lei si avem ocupate jumatate din cele 100 de locuri", a detaliat Bogdan Pintilie, manager Casa Vinatorului Iasi.

Petrecerea de dupa

Nici Complexul Ciric nu se lasa mai prejos si organizeaza ca in fiecare an mai multe revelioane. La Restaurantul Ciuperca revelion "Clasic&Modern" costa 250 de lei de persoana si cuprinde masa traditionala dintre ani formatie ce va cinta live, dansuri si traditii precum si un spectacol de artificii.

Revelionul "Fire and Ice" din Restaurantul Grand Salon va costa 150 de lei de persoana si se va desfasura cu muzica de toate genurile selectata de catre un DJ profesionist, uratori si dansuri de iarna si cu un meniu special. Petrecerea va continua si pe 1 ianuarie cu masa traditionala de Sfintul Vasile dar si cu un Carnaval cu tombole, concursuri si surprize si o parada de costume. Masa traditionala de Sfintul Vasile costa 49 de lei de persoana in timp de la Carnaval meniul ajunge la 79 de lei. "

La Grand Hotel Traian Revelionul 2012 este de 4 stele. In restaurantul Hotelului Traian Revelionul Vienez costa 289 de lei de persoana. In Sala Eminescu se petrece romaneste pretul unui meniu fiind de 279 de lei iar in London Pub petrecerea aniversara dintre ani costa 150 de lei de persoana", a mentionat Diana Nechita, coordonator evenimente speciale Grand Hotel Traian.

Localul este de inchiriat

Daca restaurantele s-au intrecut in meniuri cit mai atragatoare cluburile si barurile iesene au cautat o metoda mai simpla de a-si atrage clientii. Cei care doresc sa petreaca revelionul la Dublin Pub trebuie sa stie ca mai gasesc doar citeva locuri libere la bar. "De o saptamina nu mai avem locuri libere la mese. La noi meniul este de 150 de lei. 80 lei reprezinta aperitiv cald si rece, iar de 70 de lei bonuri de consumatie de la bar, absolut orice doreste clientul", a sustinut seful de sala Gabi Baesu.

In Hunter’s Pub din Copou doar 50 din cele 250 de locuri disponibile sint ocupate. "Meniul costa 150 de lei si va cuprinde o gustare rece si o gustare calda unde vom servi creveti inveliti in paste, prosciutto con melone, parmezan cu dressing de lamiie si o specialitate din piept de pui, cotlet de porc, bacon cu mozzarela si cartofi wedge. Nu vor lipsi fructele, prajiturile si bauturi alcoolice si non-alcolice", a mentionat Andrei Nedelcu, supervisor Hunter’s Pub.

Proprietarii barului Mes Amis din Agronomie s-au hotarit sa nu se complice. "Noi inchiriem locatia atit de Craciun cit si de Revelion pentru suma de 2.000 de lei. 40 de persoane incap lejer raminind spatiu destul si pentru dans. Clientii pot veni cu batura si gustarile lor. Noi asiguram si sonorizarea fiind nevoie doar de stick cu muzica preferata a clientului", a mentionat Petru Avram, administrator Mes Amis.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii