Cite ceva despre casele pe structura metalica usoara

miercuri, 13 februarie 2008, 19:22
2 MIN
 Cite ceva despre casele pe structura metalica usoara

Blocurile cu cit mai multe etaje incep sa sufoce orasul. Peste 20 de proiecte imobiliare sint in momentul de fata in plina desfasurare. Parcurile, verdeata si locurile cu umbra dispar treptat, treptat. Dorinta de a evada, dupa 10 ore de stat la serviciu, in birouri metalice si neprimitoare, creste considerabil. Asa ca, multa lume, care are venituri peste medie, prefera sa ridice o casa.

O alternativa la casele din prefabricate de lemn sint cele ridicate pe structura metalica usoara. „Casele pe structura metalica usoara aplica aceleasi principii constructive ca si casele pe cadre din lemn, existind multe similitudini intre cele doua tehnologii. Structurile construite din profile metalice cu rezistenta mare si greutatea proprie redusa (20 kg/mp) au o inalta rezistenta la actiunile seismice, fapt pentru care sint recomandate pentru a fi utilizate cu succes pentru constructia caselor de locuit, sediilor sociale, hoteluri, scoli, spitale precum si pentru extinderi, mansardari, anexe", se explica pe site-ul unei firme din Iasi care se ocupa cu astfel de constructii.

Avantajele caselor pe structura metalica

Ridicarea caselor de tipul acesta nu necesita foarte mult timp, dimpotriva, rapiditatea in executie este unul dintre avantajele lor. Siguranta si rezistenta deosebita la actiunile seismice este un alt aspect care merita luat in seama. Are un grad de prefabricare ridicat, rezista la incendii iar pretul este scazut in comparatie cu alte tehnologii de fabricare.

Pretul este mai mic decit al unui apartament nou

O casa de tipul acesta, care are o structura metalica realizata din profile U si C de 150 -200 de milimetri latime, costa, ca pret de pornire 320 de euro fara TVA. Daca alegem sa realizam o casa de 300 de metri patrati la pretul de 380,8 euro cu TVA, am scoate din buzunare aproximativ 115.000 de euro. Un apartament de 75 de metri patrati sau de 110 de metri patrati costa in medie 1400 de euro pe metru patrat fara TVA.

Cu alte cuvinte este cu mult mai scump un apartament de doua-trei camere intr-un cartier rezidential. In pretul casei sint incluse structura din otel, placarea exterioara, termosistem polistiren, invelitoare tabla tip tigla, timplarie pvc, usa metalica intrare precum si vata minerala de la interior plus multe altele.

In schimb, in pret nu sint incluse proiectele si avizele necesare, fundatia, fosa, daca este nevoie, trasportul materialelor si muncitorilor.

Comentarii