Curatenia in bucatarie, de la A la Z (III)

miercuri, 01 august 2007, 17:51
2 MIN
 Curatenia in bucatarie, de la A la Z (III)

Blaturile de taiat: frecati fundurile de taiat din lemn cu apa fierbinte sau praf de curatat tip pudra cu o perie, dupa fiecare utilizare si uscati-l imediat. Pentru o curatare in profunzime, presarati-l cu sare grunjoasa o data pe saptamana, frecati cu lamiie apoi clatiti. Alternativ, inveliti blatul cu o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, lasati-l asa pentru 5′ apoi clatiti bine.

Fundurile de taiat din plastic le puteti inmuia ocazional in solutie de o lingurita de clor cu un sfert de litru de apa.

Masina de spalat vase: spalati usa si tabloul de comanda cu o cirpa moale, usor inmuiata in apa, apoi uscati. Curatati suprafetele de inox cu solutii recomandate. Inlaturati petele din interior cu trei-patru lingurite de acid citric cristale pe care le puneti in cupa de detergent si porniti masina la cel mai scurt ciclu de spalare. Pentru odorizare, repetati procedura folosind otet.

Podele: spalati in fiecare seara pentru a preveni aparitia mizeriei, prafului. Improspatati podelele de citeva ori pe an cu solutii de curatare speciale materialului din care sint, fie el lemn, piatra, gresie, linoleum.

Galeata de gunoi: duceti gunoiul afara zilnic si spalati galeata saptaminal la interior si exterior cu un burete si detergent.

Prajitorul de piine: scuturati-l de firimituri saptaminal rasturnindu-l cu susul in jos si golind farfuriuta Puneti picioruse de aderare pentru a proteja suprafata pe care sta.

Cuptorul cu microunde: stergeti exteriorul o data pe saptamina cu apa calduta si solutie de detergent lichid cu un burete moale. Curatati panoul de comanda cu o cirpa foarte usor umezita.

Comentarii