Intretinerea bucatariei

Subtitlu

miercuri, 15 august 2007, 16:31
2 MIN
 Intretinerea bucatariei

Blaturile: 

* Blaturile din marmura sau granit: sint deosebit de rezistente. Pentru ca sint materiale poroase, asigurati-va ca au fost tratate corespunzator cu solutii impermeabilizante;

* Blaturile din lemn: ceruirea este metoda cea mai eficienta pentru a mentine aspectul si luciul lemnului. Nu uitati sa aplicati tratamentele speciale impotriva umezelii;

* Blaturile din PAL: nu necesita masuri speciale. Aveti totusi grija sa nu asezati oale foarte incinse pentru ca exista riscul de a se distruge stratul de melamina;

* Blaturile din inox: sint cele mai pretentioase. Se zgirie usor, retin urmele de calcar din apa, care trebuie indepartate periodic cu solutii speciale, ulterior fiind mai greu de indepartat;

* Blaturile placate cu gresie sau faianta: sint usor de intretinut, dar nu sint foarte rezistente. Totusi placa deteriorata poate fi usor inlocuita.

O alternativa la perdele: daca blatul de lucru ocupa si spatiul de sub fereastra, puneti jaluzele verticale. Desi sint intr-un loc mai putin accesibil, avantajul este ca se pot stringe mai usor decit perdelele. Mai mult, fiecare culoare exista in mai multe nuante, asa ca o puteti alege pe cea mai potrivita bucatarieie dumneavoastra.

Doriti o bucatarie tonica si luminoasa? Zugraviti peretii intr-o nuanta deschisa de albastru, alegeti pentru pardoseala tonuri de albastru iar pentru mobilier si accesorii piese galbene si albastre.

In cazul in care vi se pare prea complicat sa schimbati gresia, faianta si mobilierul, puteti intineri bucataria cu ajutorul unei zugraveli originale. Alegeti o nuanta de baza asortata mobilei si vopsiti texturat peretii si plafonul intr-un tot unitar. Aplicati apoi pe unul din pereti o pictura murala in culori complementare celor ale zidariei, care sa fie in contrast placut cu restul incaperii.

Comentarii