CLM scapa "Braicar" de concurenta transportatorilor particulari

luni, 28 august 2000, 23:00
2 MIN
 CLM scapa "Braicar" de concurenta transportatorilor particulari

Prin aparitia Legii nr.105/iunie 2000, privind transporturile rutiere, Consiliul Local Municipal a aprobat, ieri, modificarea a doua hotariri anterioare pentru transportul rutier public urban de persoane in municipiul Braila, respectiv HCLM nr. 67/1998 si nr.62/1999.
Astfel, potrivit prevederilor noii hotariri, transportul public urban de persoane in municipiu se efectueaza, prin curse regulate, cu tramvaie, autobuze, troleibuze si microbuze definite conform Legii nr.105/2000, de catre SC "Braicar" SA si de alti operatori de transport cu microbuze destinate prin constructie transportului a 10-17 persoane pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, dar nu mai mult de 22 persoane pe scaune si in picioare si pe traseele adjudecate prin licitatie.
Schema retelei de transport urban de persoane prin curse regulate efectuate in municipiu cu microbuze particulare de alti operatori de transport cuprinde urmatoarele trasee: 1) Cimitirul Sf. Constantin – Str. Scolilor – Calea Calarasilor – Str. Danubiului – Gara Fluviala – P-ta Traian – Calea Galati – Str. N. Balcescu – B-dul A.I. Cuza – Str. Scolilor – Cimitirul Sf. Constantin; 2) P-ta Mare – Str. Republici – B-dul A.I. Cuza – Calea Galati – Str. Dorobanti – Trecere Bac si retur; 3) Soroli Cola – Comuna din Paris – P-ta Mare – Centru si retur; 4) Traseu de noapte (in intervalul 23.00 – 05.00): pe traseele actuale ale SC "Braicar" SA deservite de autobuze. De asemenea, poate fi cedat si traseul nr. 12, adica: Centru – P-ta Mare – Liceul Agricol si retur. Pe linga acest inconvenient, transportatorii particulari vor trebui sa posede carnet de conducere categoria "D", prin cresterea capacitatii de transport, de la 9-17 la 10-17 persoane.
Taxele locale ce se platesc de operatorii autorizati sa efectueze transportul public urban de persoane sint urmatoarele: pentru folosirea statiilor amenajate de catre Primarie – 350.000 lunar pentru fiecare autobuz, iar taxa de eliberare a autorizatiei de functionare (microbuz) si viza anuala a acestora este de 300.000 lei. De asemenea, taxele locale ce se platesc de catre operatorii de transport autorizati sa efectueze transport public in regim de taximetrie au fost stabilite la 300.000 lei – taxa pentru eliberarea autorizatiilor de functionare si viza anuala a acestora si 350.000, trimestrial pentru fiecare autovehicul, taxa pentru folosirea locurilor de stationare destinate autovehiculelor in regim de taximetrie. (Mircea CIUCASU)

Comentarii