Aventurile unui locatar cinstit

marți, 20 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Aventurile unui locatar cinstit

Stefan Rosca nu vrea sa plateasca pentru fostul proprietar, care si-a pierdut casa din cauza datoriilor la banca. Cu cea mai buna intentie, omul a dorit sa achite la CUP doar facturile sale, insa s-a izbit sistematic de tratamentul plin de cinism al oamenilor regiei.
Stefan Rosca a cumparat apartamentul din strada Trotus nr. 1, in urma licitatiei organizate de Judecatoria Focsani in decembrie 1999. Fostii proprietari, debitori la o banca, au primit decizie civila de evacuare in aprilie 2000, aplicata in data de 9 mai a aceluiasi an. "La 1 iunie m-am inscris la plata cheltuielilor de intretinere la CUP cu o persoana , factura pe care am si achitat-o fara sa am vreo restanta sau debit. Dupa ce in primele luni am primit factura normala, in octombrie 2000 mi-a aparut un debit de 5,6 milioane de lei, bani despre care nu stiam nimic. Am aflat apoi ca reprezinta restanta fostilor proprietari pe anul 1999-2000. Am mers in audiente la conducerea CUP, am facut nenumarate sesizari scrise, am depus si un dosar cu acte din care reiese faptul ca eu nu am nici un fel de datorie, si ca sint proprietar doar din data de 1 iunie. Raspunsul primit verbal a fost ca cineva trebuie sa plateasca aceste datorii", a spus Stefan Rosca.
Proaspatul locatar din strada Trotus nr. 1 este nemultumit de faptul ca, din cauza ca nu poate achita factura sa separat la CUP, penalitatile "curg". "N-am fost dator in viata mea, dar nici nu vreau sa platesc pentru altii. Nici nu mai pot dormi noaptea din cauza stresului, pentru ca din octombrie 2000 n-am mai putut plati nimic la CUP. De la conducerea regiei mi s-a promis un raspuns, pe care nu l-am primit nici astazi. I-am anuntat ca daca nu il primesc, ma voi debransa de la ei", s-a mai destainuit el pentru "Monitorul".
In disperare de cauza, Stefan Rosca si-a descoperit si valente de detectiv particular, in urma carora a transmis la CUP informatii privind locul unde pot fi gasiti adevaratii debitori din apartamentul de pe strada Trotus. Mai mult, exasperat de faptul ca regia nu ii primeste banii pentru intretinere decit in conditiile puse de ea, locatarul nostru a gasit o metoda originala de a intra cumva in legalitate. El a depus intr-un cont la CEC, "la dispozitia CUP", toata suma pe care o datoreaza la intretinere incepind din octombrie, adica 1.858.000 lei.
Contactat de reporterii nostri, directorul general al CUP nu a mai fost atit de ferm intr-o politica de recuperare cu orice pret a restantelor la intretinere. Dupa ce a afirmat ca nu isi aminteste de cetateanul care a bombardat regia cu sesizari, Gheorghe Vasilescu "a schimbat macazul": "Cetateanul respectiv nu trebuie decit sa ne aduca documentul de vinzare-cumparare in urma caruia a devenit proprietar al apartamentului. Lucratori de la CUP nu stiu toti cum se pune problema in astfel de cazuri, de aceea nu au stiut sa raspunda solicitarii noului proprietar. Domnul Rosca nu trebuie sa plateasca datoria altei persoane si nici penalitatile", a spus Vasilescu.
Ba, directorul CUP a aparut chiar incintat de o colaborare "in domeniul informativ" cu locatarul de pe strada Trotus nr 1. "Daca dumnealui are date despre fostul proprietar, este un lucru bun. Ne va ajuta sa recuperam debitul si pentru asta ii vom fi recunoscatori", a declarat Gheorghe Vasilescu reporterilor nostri. (L.G)

Comentarii