Pesedistii vrinceni si-au indeplinit planul la „pomana”

joi, 12 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Pesedistii vrinceni si-au indeplinit planul la „pomana”

Pesedistii nu si-au indeplinit planul de a pune in „cutia milei” deschisa de premierul Adrian Nastase suma de 14 miliarde de lei. Seful PSD a propus anul trecut, in noiembrie, constituirea unui fond pentru pensionari, la care sa contribuie toti alesii partidului. „Cutia milei”, in care s-au varsat numai patru miliarde pina acum, ar urma sa treaca la casele de ajutor reciproc pentru pensionari, care sa dea credite cu dobinda redusa pentru cei de virsta a treia. Pesedistii vrinceni spun ca si-au indeplinit planul la cotizatii, spre deosebire de colegii lor din alte filiale. In afara alesilor nominalizati de Adrian Nastase, lista donatiilor a fost completata si de alte persoane, care nu erau obligate sa dea vreun ban, dar care au vrut sa se puna bine cu partidul.
Senatorii PSD Vrancea, Fevronia Stoica si Simona Marinescu, au dat cite trei milioane de lei pentru pensionari. Deputatii Ristea Priboi, Catalin Popescu si Carmen Dumitriu au strins sase milioane de lei, cite doua de fiecare. Ministrul Miron Mitrea a dat trei milioane, iar Romeo Paul Postelnicu, secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice si Internelor, doua milioane de lei. Seful partidului, Adrian Nastase a inaugurat „pomana” pentru pensionari cu trei milioane de lei. Alesii pesedisti de la centru au strins in total pentru cei 100 de mii de pensionari din Vrancea 20 de milioane de lei.
Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, a bagat in „cutia milei” cinci milioane de lei, cu doua mai mult decit a stabilit Adrian Nastase ca se cuvine sa dea presedintii consiliilor judetene pentru pensionari. Seful pesedistilor locali spune ca acestia nu se afla pe „lista rusinii” cu cei care nu au platit, deoarece si-au indeplinit obligatiile trasate de seful partidului. Potrivit planului de cotizatii intocmit de premierul Adrian Nastase, fiecare ales ar fi trebuit sa dea sume cuprinse intre un milion si trei milioane de lei, in functie de importanta functiei ocupate. Opozitia a refuzat sa contribuie la „cutia milei”, pentru ca aceasta nu ar insemna decit o „sponsorizare” a saraciei si nu o eradicare a acesteia si au cerut imperativ marirea pensiilor. (M.B.)

Comentarii