"Clasa politica, forme reciclate ale expresiilor politice interbelice sau comuniste"

duminică, 17 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 "Clasa politica, forme reciclate ale expresiilor politice interbelice sau comuniste"

Uniunea Fortelor de Dreapta a lansat ieri, in cadrul Forumului Dreptei, Platforma de guvernare propusa de specialistii partidului, sub sloganul "Romania fiecarui roman".
Platforma program a UFD "cauta rezolvari" pentru deficitele si riscurile Romaniei, vizeaza garantarea sigurantei cetateanului, dezvoltarea si modernizarea economiei si a institutiilor statului, precum si integrarea euroatlantica, a aratat liderul UFD, Varujan Vosganian. In platforma sint cuprinse proiectul de buget pe anul 2000, elaborat de partid, strategia politicilor bugetare si propunerile de modificare a Constitutiei. Vosganian a prezentat imaginea de ansamblu a partidului fata de situatia actuala a Romaniei, reiterindu-si pozitia fata de clasa politica din Romania, care este alcatuita, in opinia sa, din "forme defectuos reciclate ale expresiilor politice interbelice sau comuniste". El a afirmat ca UFD nu se teme de partidele concurente la viitoarele alegeri si a subliniat ca unele dintre acestea isi datoreaza ascensiunea "refuzului unora de a gindi".
Discursul co-presedintelui UFD Adrian Iorgulescu a fost foarte critic fata de toate partidele care s-au succedat la guvernare dupa 1990, aratind ca, "spre deosebire de celelalte tari vecine din fostul spatiu comunist, in Romania lucrurile au stagnat din pricina haosului si a incompetentei ce a caracterizat, fara exceptie, guvernarile post-decembriste". "Actualii conducatori nu difera cu nimic de cei pe care i-au inlocuit, mai mult, se dovedesc adevarati continuatori ai puterii precedente, ducindu-ne fara ezitari sau mustrari pe toboganul istoriei", a adaugat Iorgulescu.
In finalul intilnirii, vicepresedintele UFD, Bogdan Teodorescu, a aratat ca "poporul roman nu este nici prost, nici lenes", ci "statul birocratic si corupt, politizat pina la absurd si intepenit in propria-i neputinta, a ajuns sa fie inamicul cel mai important al cetateanului", care "prins intre camarila politica, statul impotent si tranzitia nesfirsita devine de fapt un strain la el in casa, la el in tara". (Dan POPA)

Comentarii