Buruienile medicinale si mierea indeparteaza durerile de git

vineri, 01 octombrie 2010, 20:24
3 MIN
 Buruienile medicinale si mierea indeparteaza durerile de git

Din punctul de vedere al medicinei alopate laringitele sint inflamatii ale mucoasei laringiene, fiind insotite de raguseala, tuse iritativa, uneori dispnee. Ele pot fi asociate cu faringite – in cazul acesta simptomul dominant este durerea la nivelul „gitului", cu iradiere spre urechi. In terapiile asociate se spune ca durerile de git sint o disfunctie a chakrei gitului cu aparitia unor diverse afectiuni in fizic. De asemenea, in asociere cu emotionalul, afectiunile la nivelul gitului reprezinta disfunctii in comunicare sau lipsa comunicarii. Fitoterapia recomanda mai multe plante medicinale pentru tratamentul acestor afectiuni. Exista si terapii complementare care, printr-o simpla discutie, incearca sa rezolve cauza durerilor la nivelul gitului, astfel incit acestea sa nu se mai repete.

Infuzii si decocturi simple

Fie ca sint fructe, legume sau plante medicinale, preparate sub forma de ceaiuri, au acelasi rezultat: diminuarea inflamatiilor la nivelul mucoaselor laringelui.

Siropul de coacaze negre se prepara din 250 g fructe la un litru de apa care se fierb pina scade la jumatate. Se strecoara, se adauga zahar si se fierbe iar pina scade la jumatate. Se iau doua linguri inainte de masa.

Infuzia de ceapa se face din 4-6 cepe la un litru de apa si 100 g miere sau zahar. Se infuzeaza 20 de minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi.

Sirop de decoct de praz: se fierb 200 g praz intr-un litru de apa si 200 g miere. Se administreaza 4-6 linguri pe zi.

Decoct de varza rosie: 60 g varza la 0,5 l apa, indulcit cu 70 g miere. Se bea in cursul unei zile.

Infuzia si decoctul de arnica: doua lingurite de flori la 250 ml apa. Se face gargara, de 3-4 ori pe zi.

Decoct de frunze de prun, fierte in apa sau vin: recomandat pentru gargara. Este eficient si in afectiuni ale gingiilor.

Sucul de portocale are proprietati vitaminizante, remineralizante, antiinflamatorii, bacteriostatice.

Cretusca este utila persoanelor hipersensibile

Cretusca contine salicilati, flavoane, ulei volatil, amine, taninuri. Este utila persoanelor hipersensibile, timide, inhibate. Invioreaza, descongestioneaza, are rezonanta cu energiile credintei si sperantei, elimina teama si ura.

Este utilizata in special pentru afectiunile respiratorii si ale gurii – stomatite, glosite, gingivite si in cosmetica. Pentru uz intern se foloseste infuzia sau decoctul. Pentru uz extern se foloseste sub forma de lotiuni sau cataplasme.

Sucul de varza folosit la gargare

In aplicatii externe sint utilizate frunzele zdrobite de varza care sint indicate a fi schimbate des in cazul senzatiei vii de caldura locala. Gargara se poate face cu suc de varza si miere.

Siropul de gulie bun pentru raguseli

Contine saruri minerale, zaharuri, vitaminele A, B, C, fier, cupru (in frunze). Poate fi consumat ca atare sau fiert. In angine se foloseste intern sub forma de decoct in apa sau lapte: 100 g la litru. Se bea in cursul unei zile. De asemenea, ca sirop de gulie obtinut din citeva lingurite de zahar cu care se umple o gulie scobita. Siropul se formeaza in citeva ore si se administreaza in cursul unei zile.

In uzul extern se fierbe o gulie mare, taiata in bucati, in 0,5 l apa pentru gargare.

Mierea de salcim cu propolis contra inflamatiilor gitului

Propolisul este un produs foarte concentrat al stupului.  El trebuie utilizat la indicatiile unui specialist. Poate fi utilizat ca tablete consumate dupa mese. Sub forma de tinctura de propolis, 30%, de 2-3 ori pe zi – cite 10 picaturi tot dupa mese. Pentru instilatii nazale se poate folosi o solutie uleioasa cu extract de propolis, de 3 ori pe zi. Sau aerosoli cu solutie cu propolis. Amestecul de miere de salcim cu propolis si o lingura de hrean ras se omogenizeaza bine pina devine o pasta si se poate consuma inainte cu o ora de micul dejun. (Eugeniu RADULESCU, www.bioenergoterapia.ro )

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii