Extindeti perceptia simturilor

Subtitlu

vineri, 15 februarie 2008, 18:48
2 MIN
 Extindeti perceptia simturilor

Omul este o fiinta complexa, diamantul Creatiei, in alcatuirea lui, sufletul este liantul dintre lumea materiala si cea informational-energetica. Relatiile cu mediul inconjurator sint realizate prin intermediul organelor de simt.

Dupa cum este bine stiut, aceste simturi sint imperfecte si activitatea lor variaza mult de la un individ la altul. Inca din uterul mamei, inregistram informatii, iar pina luam prima gura de aer, percepem cu pielea, acolo, in acel univers interior. Acelasi simt tactil poate fi extins pentru a cunoaste si lumea vibratorie din jurul nostru. Se pot folosi pentru aceasta indeosebi mina, dar si laba piciorului, si cu aceeasi eficienta.

Zona de trecere spre perceptia vibratorie este pielea corpului si tehnicile de inceput sint cele folosite in scolile de masaj; masaj clasic (piele, muschi, tendoane), masajul reflexogen (talpi, palme, urechi) – aici se face deja trecerea spre simtirea energiei.

Majoritatea punctelor si ariilor sint accesibile si pentru automasaj. Asadar, frecind usor pielea sau masind efectiv intr-o zona a corpului, monitorizati senzatiile si informatiile pe care le primiti local si la distanta, la fel in degetele sau in mina cu care lucrati: caldura, rece, frison, durere, placere etc. Apoi aceeasi zona o supuneti atentiei, dar fara sa o atingeti de data aceasta, doar plimbati mina sau degetele in apropierea zonei respective. Comparati senzatiile celor doua interventii. Insistati atit timp cit va simtiti bine. Repetati citeva zile la rind. Dupa o saptamina mariti aria sau schimbati zona si procedati la fel. Dupa o perioada de timp veti remarca o largire a plajei de senzatii chiar si in intensitatea lor.

Vibratiile sint in jurul corpului fizic si in interiorul lui, cu diferite frecvente; fiecare din noi le poate percepe pina la un anumit nivel. La ce foloseste asta? Largim sfera de cunoastere si ne putem apropia mai mult de noi insine. Pentru ca astazi multi oameni sint nemultumiti de ei insis iar o reevaluare a propriilor resurse arata de multe ori ca potentialul fiintei umane este mult mai mare decit credem noi.

Comentarii