Salate bulgaresti din legume

vineri, 08 ianuarie 2010, 18:54
1 MIN
 Salate bulgaresti din legume

Salata de dovlecei

Ingrediente: 250 gr. dovlecei, 1 castravete acru, 2-3 buc. rosii, o ceapa, boia, patrunjel verde, 2-3 linguri ulei.

Dovlecelul se da pe razatoare, restul de legume se taie in cuburi, iar verdeata se toaca marunt. Toate se amesteca. Se mai poate adauga si varza acra. Se serveste imediat alaturi de cartofi.

Salata de spanac

Ingrediente: 500 gr. spanac, 2 oua, zeama de lamiie, sare, 3 linguri ulei, o lingura hrean, o ceapa, patrunjel verdeata.

Spanacul se spala in citeva ape apoi se opareste 10 minute in apa clocotita. Daca folositi conserva atunci veti slati in doua-trei ape spanacul. Dupa aceasta operatie se scurge, apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamiie, hrean, ceapa si verdeata tocata.
Se garniseste cu ridichi si oua fierte.

Salata de toamna

Ingrediente: 4 buc. pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 2-3 linguri bulion, 2 linguri ulei, un ou, 4 linguri smintina.

Perele si telina se taie in felii subtiri, se amesteca cu nucile. Bulionul se dilueaza cu ulei si smintina si se toarna peste salata. Se orneaza cu felii de ou.

Salata de conopida si morcov

Ingrediente: o conopida, 4-5 morcovi, 4 linguri ulei, zeama de la o lamiie, sare, zahar, patrunjel verdeata.

Conopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamiie, sarea, zaharul si verdeata tocata. Se poate adauga ceapa tocata sau in loc de ulei si lamiie, smintina. (culese de terapeut Simona ROSUT, Arad)

Comentarii