Lumea Copiilor

duminică, 31 mai 2009, 11:25
3 MIN
 Lumea Copiilor

* Astazi, incepind de la prima ora, mii de copii din intreaga tara s-au dat jos din patuturile lor si au strigat pe tot atitea voci: "Azi e ziua meaaa, e Ziuaaa Copiluluuui! Vreaaau daaaruri!". Va dati si dumneavoastra seama, daca un copil din Faurei a tipat in Do, altul din Craiova a zbierat din Sol, trei gemeni de prin zona Hirlaului au racnit din Fa diez, tipatul unei fetite din Constanta a fost in Mi bemol etc., ce panarama, ce vacarm s-a iscat! Normal, la o asemenea galagie, parintii si bunicii patriei si-au astupat urechile si au facut orice, ca sa le dea ingerasilor sonorul mai incet. Pina in acest moment, avem informatii precise despre urmatoarele daruri:

* La prima ora a diminetii, mai multi copii din Pirloaga au primit in dar la parintii lor in dar cite o suta de lei, numai sa taca. La cea de-a doua ora a diminetii, tot de ziua lor, minorii au primit si cite o amenda de doua sute de lei, pentru furt de soc dintr-o curte, distrugerea unui gard, tulburarea linistii publice si deteriorarea caschetei unui agent prin aruncarea sa in butoiul cu smoala topita al muncitorilor care asfaltau o strada. Colegul lor, Irinel Supapa, a primit ceva inca de aseara, din ajunul Zilei Copiilor: a primit vizita unor colegi de serviciu ai taticului sau, deja bine chercheliti, care, pina cind au plecat la casele lor (orele 03.12), l-au trimis de mai multe ori la bufet, dupa bere si tigari.

* In aceasta dimineata, de cum s-a trezit, micutul Ramurel Supapa a primit, cu ocazia Zilei Copilului, de la tatal sau, citeva perechi de palme nou-noute, pentru ca, in urma cu o seara, a aruncat din nou pisica in fintina. Mita a fost salvata si recuperata cu galeata; cu apa in care a stat s-a facut mamaliga. Pe la ora sapte si ceva, mamica lui Pompiliu Stamatescu i-a dat, de Ziua Copiilor, voie sa se joace afara citeva zile, pina ia tata leafa sie gata masa. Desi provine dintr-o familie fara mari posibilitati, copilul Pompiliu s-a mai ales cu ceva de Ziua Copilului: s-a ales cu niste riie si cu citiva paduchi, pe care i-a luat de la colegul sau de banca.

* Ziua Copiilor inca nu s-a terminat: daca ati uitat ca aveti copii, deci nu le-ati luat nimic, inca nu-i totul pierdut. Sugestii va dam noi; ne aflam in aceste clipe intr-un magazin dedicat copiilor, cautind daruri frumoase, instructive, educative:

– Buna ziua! Am dori un cadou pentru un copil; pentru nou-nascuti, de exemplu, ce aveti?

– Pentru nou-nascuti, de exemplu, avem toata simpatia, ca sint dragalasi! Pe linga simpatie, mai avem zornaitoare cu bilute, colacei de muscat cind ies dintisorii, pompite de scos mucisorii, jucarele care tiuie sau cinta cind nu pot sa adoarma…

– Ce cinta? Ce fel de jucarele?

– Mai exact, iepurasi cu cheita, ursuleti cu baterie, papusele, calusei. Cinta ce e nevoie, functie de eveniment. Am avut, mai demult, care cintau numai de leagan, dar deveneau plicticoase, aceeasi melodie o repetau pina se enervau parintii. Acum, toti iepurasii, ursuletii sau papuselele au de bagat CD in ele, empetreiuri, cinta lautareasca pentru copii, manele pentru copii, de chef pentru copii, cintece fara perdea pentru copii… Pe linga jucarele care cinta pentru copii, avem avionase, barcute, masinute, chiar si doua limuzine, cu acte, aproape noi.

– Dar ce sa faca micutii cu masinile?

– Deocamdata, nimic, dar le pot cumpara parintii, sa le treaca dupa aia pe numele lor. Mai avem si o vila pentru nou-nascuti, intravilan, piscina, garaje. Si niste case de vacanta pentru copii peste doi anisori…

– Pentru un copil de clasa a III-a, ce ne-ati putea oferi?

– Pentru a treia, pastilute de burtica! Stiti, micutii merg la scoala, au lapte si cornulet, dupa care se mai intimpla, stiti…

– Jocuri pentru virsta copilariei, jocuri educative, aveti? Sa invete jucindu-se, jocuri cu numere, de exemplu…

– Jocuri cu numere, de exemplu, avem fluturasi pentru jocul 6 din 49. Mai avem jocuri instructiv-educative ca cum ar fi „Ghici, culoare, ghici!".

– Suna bine, pare ceva intr-adevar educativ.

– Da, se numea inainte „alba-neagra". Mai avem jocul educativ cu numere „Sase-sase, unu-unu!".

– Cu cartonase, iar copiii trebuie sa faca perechi cu numere la fel, nu?

– Cu doua zaruri, iar copiii care fac perechi cu numere la fel iau banii la copiii care fac doi-unu sau trei-doi, de exemplu. Inainte ii zicea barbut…

Comentarii