Seful Politiei Neamt, propus pentru demitere

luni, 15 noiembrie 2010, 23:14
4 MIN
 Seful Politiei Neamt, propus pentru demitere

In cursul zilei de ieri, autoritatile din Neamt a reusit sa-l captureze pe principalul suspect in cazul asasinatului produs duminica, la Piatra Neamt, Cristian Chilat. Politistii si jandarmii l-au gasit pe Chilat datorita informatiilor furnizate de serviciile de informatii. Barbatul a fost gasit ascuns intr-o casa din localitatea Darloaia – comuna Bargaoani. In momentul in care Chilat, zis si "Falau", a fost prins, acesta nu era inarmat si nu a opus rezistenta. Imediat dupa capturarea sa, autoritatile au declansat o serie de cautari si perchezitii in zona, pentru a se incerca descoperirea armei cu care Chilat i-a impuscat pe fratii Mararu, cunoscuti membri ai lumii interlope din Piatra Neamt.

Chilat risca inchisoarea pe viata

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamt, Cristian Chilat, este proaspat eliberat din penitenciar. In urma cu aproximativ doua luni, acesta a fost eliberat inainte de termen, pentru buna purtare, el mai avind de executat 189 de zile de inchisoare dintr-o pedeapsa primita pentru distrugere prin incendiere. Decizia de eliberare inainte de termen a fost data de catre magistratii de la Judecatoria Vaslui. Chilat fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru distrugere prin incendiere si a executat pedeapsa la Penitenciarul Vaslui. Acum, interlopul este cercetat sub acuzatia de omor deosebit de grav, el primind ieri mandat de arestare pentru o perioada de 30 de zile.

Chilat a mai fost inculpat in 2008 pentru ca, la o perchezitie domiciliara, politistii au descoperit armament in casa sa. Este vorba despre un pistol automat si mai multe gloantele pe care Chilat a declarat ca le-a cumparat de la Torino, in 2007. Ulterior, "Falau" a fost arestat pentru incendierea unei masini de lux ce apartinea lui Bogdan Mararu, o limuzina Mercedes E 270 care a fost stropit cu benzina si distrusa prin incendiere. Incidentul s-a produs in mai 2006, iar "Falau" a fost incarcerat ulterior, in urma probelor ADN.

Fratii Mararu, impuscati in timp ce-si sorbeau cafeaua

Gheorghita Mararu in virsta de 32 ani, si fratele acestuia, Bogdan Mararu, in virsta de 36 ani, au fost impuscati in timp ce stateau la masa, duminica la prinz, intr-o cafenea din Piatra Neamt. Impreuna cu ei se mai afla si prietena lui Gheorghita Mararu. In timp ce fratii Mararu tocmai isi sorbeau cafeaua, in localul amplasat in centrul municipiului Piatra Neamt a intrat Cristian Chilat, in virsta de 40 ani. La vederea celor doi frati, acesta a scos din buzunarul hainei un pistol si l-a impuscat de patru ori pe Gheorghita Mararu si de doua ori pe fratele acestuia, dupa care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile ingrozite ale celorlalti clienti ai cafenelei, a fost inregistrat de camerele video de supraveghere aflate in local. Gheorghita Mararu a suferit patru plagi impuscate, trei in zona inimii si una in abdomen, iar cind au sosit medicii avea deja doi litri de singe in cavitatea toracica si era in stop cardio-respirator. Medicii i-au facut masaj cardiac si i-au acordat primul ajutor, injectandu-i si adrenalina pentru a-i reporni inima, insa victima nu a supravietuit.

Bogdan Mararu a fost impuscat de doua ori in abdomen si a fost dus cu ambulanta la Spitalul Judetean Neamt. El a fost externat ieri  dimineata. El a suferit doua plagi impuscate in zona abdominala, care au fost curatate si suturate, fara ca ranile sa ii afecteze vreun organ intern.

Cinci ani de atacuri mafiote, la Piatra Neamt

Luptele dintre clanurile interlopilor din Piatra Neamt, cit si reglarile de conturi in stil mafiot, au inceput inca din cursul anului 2005. Seria atentatelor de tip mafiot a inceput in luna ianuarie 2005, cind masina judecatorului pietrean Cristian Catana, un Audi A4, a fost incendiata de persoane necunoscute. In luna noiembrie a aceluiasi an, o limuzina Audi A8, proprietatea lui Gheorghe Mararu, a fost distrusa intr-un incendiu produs pe Bulevardul Traian, in zona sediului Asirom. La scurt timp, in februarie 2006, doua autoturisme de lux apartinind unor cunoscuti oameni de afaceri nemteni au fost incendiate de indivizi necunoscuti. La acea vreme, doi barbati din Piatra Neamt, ambii in virsta de 38 de ani, au fost acuzati de distrugere.

In noaptea de 9 spre 10 mai 2007, un Mercedes ce apartinea lui Bogdan Mararu a fost incendiat in Piatra Neamt, iar la inceputul lunii ianuarie 2008 a fost incendiat un autoturism BMW X5 care apartinea omului de afaceri nemtean Petru Voroneanu. Potrivit IPJ Neamt, la perchezitiile facute in casele celor doi au fost gasite o arma cu munitie, o cagula si un baston telescopic de interventie. Surse din Politie au declarat, la acea vreme, ca cei doi ar face parte din anturajul lui Puiu Mironescu, un alt membru al lumii interlope nemtene. Tot luna februarie 2006, Puiu Mironescu, in virsta de 34 de ani, a fost impuscat cu o arma de foc, in fata blocului in care locuieste.

Sefii Politiei Neamt, amenintati cu demiterea

Atentatul produs duminica la Piatra Neamt a zguduit din temelii virful Politiei Neamt. Dupa prinderea principalului suspect din acest caz, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos. Dan Fatuloiu, care, in urma asasinatului de duminica, a mers la Piatra Neamt, a spus ca a constatat deficiente la conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, astfel ca i-a propus ministrului Igas schimbarea din functie a lui Aurelian Soric. Acesta a precizat ca ar putea fi demise si alte persoane cu functii de conducere din IPJ Neamt, dar si din alte judete ale tarii.

Surse neoficiale au mentiobnat faptul ca reprezentantii Politiei Neamt au fost informati cu mai multa vreme in urma, de catre serviciile secrete, ca in Piatra Neamt va avea loc un asasinat in stil mafiot, insa politistii nu au luat masurile care s-ar fi impus pentru preintimpinarea unui astfel de eveniment.

 

Sursa: Ziarul de Roman

Comentarii