Jumatate din solicitarile de cazare ale studentilor de la Facultatea de Inginerie Electrica au ramas nesolutionate

joi, 17 septembrie 2009, 18:51
3 MIN
 Jumatate din solicitarile de cazare ale studentilor de la Facultatea de Inginerie Electrica au ramas nesolutionate

In aceasta perioada s-a finalizat repartizarea locurilor de cazare in caminele studentesti pentru fiecare facultate in parte. In ceea ce priveste Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, doar 107 studenti au primit un loc de cazare pentru anul universitar ce va debuta pe 1 octombrie a.c.

Facultatea de Inginerie Electrica a inregistrat 222 de cereri, atat din partea studentilor "cu vechime", cat si din partea studentilor din anul I. In urma evaluarii fiecarei solicitari – amintim ca selectia studentilor se face in functie de situatia materiala, statutul social si mai ales, a situatiei scolare de la final de an – din cei 100 de studenti de anul I care au depus cereri de cazare, 38 au primit un loc intr-unul din caminele studentesti, iar pentru ceilalti 62 s-a specificat in dreptul numelui lor "retinut loc caminul Colegiului Samuil Isopescul". Alti 122 studenti din anii II-IV au solicitat cazare in caminele studentesti, 69 dintre ei primind punctaje bune care le-au asigurat un loc pentru anul universitar urmator. In cazul celorlalti 53 care au avut punctaje prea mici sau nu au intrunit anumite conditii nu se specifica daca exista locuri rezervate in internatele liceelelor din municipiu.

Situatia repartizarii solicitantilor este asemanatoare si in cazul celorlalte opt facultati din cadrul Universitatii sucevene – circa jumatate din studenti au primit loc de cazare in camine, iar restul trebuie sa opteze pentru chirie, gazda sau un loc in internatele liceelor.

Inspectoratul Scolar nu a primit nicio cerere din partea universitatii cu privire la cazarea studentilor in internatele liceelor

Este deja cunoscut faptul ca Inspectoratul Scolar Judetean si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava au incheiat o conventie in baza careia locurile ramase vacante in internatele liceelor sunt puse la dispozitia studentilor care au ramas fara loc de cazare in caminele studentesti. Totusi, in urma cu o saptamana inspectorul general Petru Carcalete a mentionat ca inca nu a primit nicio cerere din partea universitatii cu privire la cazarea studentilor in internatele liceelor din municipiu.

Pretul de cazare pentru fiecare student in parte se stabileste in functie de forma de invatamant – fara taxa, cu taxa, cu parinti cadre didactice sau bursieri ai statului roman.

Caminul de fete nr. 1 are o capacitate de 288 de locuri – 72 camere a patru locuri – iar preturile de cazare variaza intre 40 si 205 lei/persoana pentru o luna de cazare. Caminul de baieti nr. 2 pune la dispozitia studentilor un total de 337 locuri – 110 camere a cate trei, patru, sase si noua locuri – contra unor sume cuprinse intre 55-220 lei pe luna. Cele mai mari preturi sunt pentru camerele moderne din caminul 4 – mixt, a carui capacitate este de 240 locuri. In acest camin sunt 70 de camere a cate trei locuri si alte 15 cu doar doua locuri. Un student care isi permite sa plateasca lunar intre 100 si 265 lei poate beneficia de grupuri sanitare si dusuri proprii, internet nelimitat si mobilier nou.

Caminul 3 este inca in reabilitare, la finalizarea lucrarilor urmand a fi puse la dispozitia studentilor 88 camere a cate doua locuri, ceea ce inseamna circa 200 locuri de cazare.

Locurile de cazare pe care le pune la dispozitie Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava nu pot acoperi necesarul, pentru ca in momentul de fata sunt circa 13.000 de studenti si doar 1.000 locuri de cazare in caminele studentesti. Chiar daca se apeleaza la locurile neocupate de elevi in internate, mai sunt inca multi studenti care recurg la alte solutii de cazare, cum ar fi chiria sau gazda.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii