A fost odata un derby

sâmbătă, 24 mai 2003, 23:00
2 MIN
 A fost odata un derby

Unul dintre capetele de afis ale turului campionatului a fost partida Poli Unirea Iasi – Petrolul Ploiesti. Remiza inregistrata in Copou (1-1) a insemnat inceputul sfirsitului pentru formatia ieseana, ce nu a mai reusit ulterior decit sa cocheteze cu promovarea.
Privita anul trecut ca prilej de revansa, intilnirea de astazi nu mai are, practic, nici o miza. Gazdele (locul I, 54 de puncte, ^15 la adevar), cu cinci puncte avans in clasament, se gindesc deja la furcile caudine ale diviziei A, iar moldovenii (locul VI, 40 puncte, -2 la adevar) asteapta mai interesati planurile de viitor ale conducerii decit finalul sezonului. Doar orgoliile ce ar putea aparea pe stadionul „Ilie Oana” ar mai putea compensa din gindurile de vacanta. Bineinteles, gazdele nu isi permit sa riste si sa nu pastreze pe teren propriu trei puncte, pentru ca pina si o remiza le-ar complica inutil finalul de sezon. Poli a plecat ieri, dupa antrenamentul de dimineata, spre Ploiesti, fiind cazata la hotelul divizionarei C, Conpet. Sint indisponibili astazi Botan, Matinca, Matyas, Pacurar si Bilba, toti accidentati. Si gazdele au unele probleme de lot, cea mai recenta accidentare suferind-o Edi Iordanescu, fiul selectionerului nationalei, in meciul din etapa trecuta.
Formatiile probabile
Petrolul: Cernea – Lupsa, Costache, Voinea, Fodor, Preda – Bokor, Al. Savu, Bitica – Aldea, Pancovici.
Poli: Dulcianu – Abalasei, Bernard, A. Ilie, Ionescu, Gheban – Mitruc, Dragoi, Cristea – Dobrea, Chiper.
Celelalte meciuri ale etapei: FC Onesti – Inter Pitesti (in tur, 1-3); Inter Gaz Bucuresti – Dacia Unirea Braila (0-0); Gloria Buzau – Foresta Falticeni (2-0); Rulmentul Alexandria – Cimentul Fieni (0-2); Bucovina Suceava – Metalul Plopeni (1-1); Midia Navodari – Unirea Focsani (0-1); CSM Medgidia – Rapid Electromagnetica (4-5). (Ovidiu MINEA)
CFR s-a mutat pe „Constructorul”
Astazi, de la ora 11, se disputa o noua etapa in divizia C de fotbal in care RATC CFR Moldova Iasi are de jucat un meci foarte important, cu Ceahlaul II Piatra Neamt. Partida se va derula pe stadionul „Constructorul”, acolo unde feroviarii s-au mutat pentru ultimele doua meciuri de pe teren propriu din actualul sezon. Iesenii au neaparata nevoie de victorie pentru a continua sa spere la mentinerea in divizia C. O alta formatie din judetul Iasi care este obligata sa cistige astazi 3 puncte este Viitorul Hirlau, ce intilneste acasa pe FC Botosani. (OM)

Comentarii