Agassi cel fara mila

vineri, 26 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Agassi cel fara mila

Prima semifinala a turneului masculin de tenis Australian Open, desfasurata ieri la Melbourne intre americanul Andre Agassi si localnicul Pat Rafter, a oferit spectatorilor una dintre cele mai interesante si aprige dispute care s-au vazut in ultimii ani intr-un turneu de Mare Slem. Agassi, cistigatorul de anul trecut al competitiei, a avut nevoie de trei ore si jumatate pentru a cistiga cu 7-5, 2-6, 6-7, 6-2, 6-3 si a se califica pentru a treia oara in finala Openului australian. Desi a condus cu 201 la seturi si a fost incurajat in permanenta de un public frenetic, Rafter a cedat in cele din urma ficiz, acuzind intense crampe la stomac si facind mai degraba figuratie in ultimul act al intilnirii. "Cred ca victoria mea se datoreaza mai degraba faptului ca am fost mai puternic in plan mental, deoarece pe teren Pat nu a fost cu nimic mai prejos decit mine. Stiu ca el isi dorea sa devina primul jucator australian dupa Pat Cash care sa joace in finala turneului, dar si eu tinem la fel de mult sa-mi apar titlul cistigat aici anul trecut", a spus Agassi.
Finala feminina a turneului se va disputa intre elvetianca Martina Hingis si americanca Jennifer Capriati. Dupa ce o eliminase in sferturi pe Serena Williams, Martina a trecut in semifinale si de sora ei mai mare, Venus, demonstrind ca deocamdata este o nuca prea tare de spart pentru clanul Willams. Daca Serena rezistase trei seturi si o impinsese pe elvetianca pina la 8-6 in decisiv, Venus a fost o prada mult mai usoara pentru Hingis, care i-a administrat aproape un incredibil 6-1, 6-1, in 53 de minute!
In ceea ce o priveste pe Capriati, aceasta a demonstrat ca este, intr-adevar, intr-o forma de zile mari, eliminind-o pe a doua favorita a competitiei, compatrioata sa, Lindsay Davenport, cu
6-3, 6-4.
Jucatoarea americana de origine romana Corina Morariu s-a calificat in finala probei de dublu feminin la Australian Open. Facind pereche cu compatrioata sa, Lindsay Davenport, Morariu a depasit cuplul americano-japonez Nicole Arendt – Ai Sugiyama cu 7-5, 6-2. In cealalta semifinala, surorile Serena si Venus Williams au trecut cu 7-5, 6-2 de Martina Hingis si Monica Seles. In prima semifinala a probei masculine de dublu, perechea americana Justin Gimelstob – Scott Humphries, cap de serie numarul 15, a invins cu 7-6, 6-1, cuplu Byron Black – David Prinosil (Zimbabwe/Germania), cap de serie numarul 14. (ICT)

Comentarii