Antrenamente cu public pentru Politehnica Moldrom

luni, 19 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Antrenamente cu public pentru Politehnica Moldrom

Cu o saptamina inaintea startului grupei 1-8 a campionatului primei divizii masculine, echipa ieseana Politehnica Moldrom a efectuat trei partide amicale cu o alta prim-divizionara, CSU Galati, care va activa in cea de-a doua grupa valorica. Diferenta neta de valoare si-a spus cuvintul, astfel ca studentii nu au avut mari probleme in a-si apropia toate cele trei victorii. In primul joc, gazdele au inceput lansat, astfel ca n-au lasat nici o speranta oaspetilor. Fara Costel Moscalu (menajat in urma unei entorse usoare contactata la Bender), Politehnica Moldrom a inceput furtunos, gratie jocului bun prestat de Sasa Sestopal si Dan Popa, ultimul cu o mina buna la aruncarile de la trei puncte. Cum perioada de repaus a lui Mitica Anghel l-a cam scos din forma, a fost rindul celorlalti doi pivoti, Vrinceanu si mai ales Burlacu, sa-si dovedeasca calitatile sub panouri. Diferenta de 20 de puncte consemnata la pauza (scor 43-23) a fost dublata in partea a doua, in care spectacolul a fost creat de rezervele iesene, in special de Murgoci, realizator a trei slam-dunk-uri. Rezultatul final al jocului, 98-52, scuteste practic de orice comentariu.
Dimineata zilei de simbata a apartinut in exclusivitate tinerilor, care au avut in fata aproape aceeasi garnitura adversa, mai putin veteranul Cazanovschi. Desi au inceput mai putin fast, jucatorii ieseni si-au revenit pe parcurs, reusind sa obtina o diferenta confortabila la pauza (scor 39-24). Evolutia pertinenta a lui Vrinceanu, Murgoci, Zetu si Gheorghiu n-au lasat oaspetii sa revina pe tabela, partida incheindu-se cu o victorie meritata (84-55). Ar mai fi de remarcat aici prezenta in teren a lui Bogdan Savin (care face parte din lotul largit), precum si cele doua puncte reusite pentru echipa de Cristian Anheliuc (18 ani, 2.07 m).
In ultima partida, gazdele au inceput cu cvintetul de baza, dar oboseala sau desconsiderarea adversarului a condus la o evolutie nu tocmai asteptata. Ratari peste ratari, greseli tehnice, greseli personale (Anghel acumulind trei intr-un timp foarte scurt), toate acestea au condus spre o situatie neprevazuta, galatenii reusind sa conduca pe tabela (si cu opt puncte avans), pina in min. 12, atunci cind Dan Popa a intors rezultatul cu un cos de trei puncte (scor 21-20). Daca la pauza diferenta a fost surprinzator de mica (39-34), in partea a doua a jocului ea avea sa creasca simtitor. La scorul de 62-44 (min. 30), in teren si-au facut aparitia garniturile secunde ale celor doua echipe, care aveau sa mentina echilibrul de forte pina in final, cind tabela va consemna o noua victorie a gazdelor cu 86-64.
Marcatorii ieseni: Zetu (4+18+0); Anghel (1+0+2); Popa (15+0+3); Gheorghiu (4+14+11); Doros (14+0+9); Sestopal (8+0+14); Moscalu (0+0+14); Burlacu (14+6+5); Vrinceanu (6+21+8); Murgoci (20+19+5); Mirisevschi (12+0+12); Savin (0+4+2); Anheliuc (0+2+0). De la echipa oaspete, cei mai buni realizatori au fost: Stan, Cazanovschi, Damian si Tiron. (Lucian MINUT)

Comentarii