Banii sefilor de la Poli

miercuri, 29 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Banii sefilor de la Poli

Dupa ce marti dupa amiaza a supervizat din tribuna sedinta de pregatire a fotbalistilor de la Poli Unirea Iasi condusa de Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, ieri, noul antrenor principal al gruparii din Copou, Ionut Popa a intrat in piine. Tehnicianul venit de la Jiul Petrosani a programat dimineata un antrenament fizic iar dupa amiaza unul tactic, dublarea sedintelor de pregatire fiind prevazuta si pentru astazi. Intre antrenamente, Popa a inspectat baza de pregatire, s-a pus la curent cu detaliile organizatorice ale clubului si a participat la sedinta Consiliului de Adminsitratie, derulata in cursul dupa amiezii, la Primarie. Sedinta a avut drept scop validarea mutarilor gindite de presedintele CA, Gheorghe Nichita, presedintele societatii pe actiuni sub care va functiona clubul, Maricel Popa si presedintele executiv, Marius Stan. Conform asteptarilor, mutarile gindite in cerc restrins au fost aprobate in unanimitate de ceilalti membri ai CA, „inclusiv cei care au absentat”, dupa cum a spus Niculae Niculescu.
Pe linga aspecte legate de bucataria interna, CA-ul a aprobat si sumele pe care le va plati conducerii tehnico-executive. Antrenorul Ionut Popa a acceptat diminuarea pretentiilor initiale pentru acest sezon (50 000 euro) la 37 000 de dolari, 12 000 de dolari din aceasta suma fiind conditionata de mentinerea echipei in divizia A. Pe linga aceasta, tehnicianul va beneficia de cazare gratuita, prime duble fata de jucatori si facilitati la transport. Pentru sezonul viitor, Ionut Popa va primi un contract nou, in functie de obiective; daca pleaca in cursul acestui sezon, antrenorul trebuie sa dea toti banii pe care i-a primit inapoi, plus o „amenda” de 5 000 $.
In ceea ce-l priveste pe presedintele Marius Stan, el va avea un salariu lunar de 25 de milioane de lei net, prime de joc identice cu ale jucatorilor (minimum 400 $ acasa si 800 $ in deplasare) precum si un bonus de 10 000 de dolari la evitarea retrogradarii. In plus, presedintele va primi spre folosinta o masina noua de la club (ce urmeaza a fi achizitionata) va avea un apartament de serviciu ale caror cheltuieli vor fi suportate de club si va putea vorbi nelimitat pe telefon mobil. Tinind cont de cheltuielile legate de inchirierea unui apartament (circa 200 de dolari lunar), de notele de plata ale „mobilului” lui Stan de pina acum (circa 20 de milioane de lei lunar) ori de alte deconturi (transport, etc.), rezulta ca presedintele lui Poli usureaza bugetul clubului cu peste 1 miliard de lei anual, fara sa tinem cont de prime, care, daca vor fi incasate, pot dubla bugetul pe care Poli il aloca presedintelui!
Desi s-a dorit ca ieri sa fie oficializata ungerea lui Vasile Simionas ca director tehnic, acest lucru nu a fost posibil deoarece fostul antrenor nu raspunde la telefoane de doua zile! Presedintele CA al CS Poli Unirea, Gheorghe Nichita a declarat ca Simionas va primi toti banii din contractul pe care l-a avut ca antrenor (25 000 $ anual) pina la ora rezilierii acestuia si ca, in continuare, intelegerea noua va fi redusa serios din punct de vedere financiar.
Altfel, s-a anuntat oficial ca Politehnica SA (societatea sub care va functiona clubul) s-a nascut, actele fiind oficializate. SA-ul va avea ca actionar majoritar actualul club Poli Unirea, ce detine 52% din actiuni, restul de 48 de procente fiind evaluate la circa 800 000 de euro, cu care trebuie sa contribuie agentii economici ce vor deveni actionari. (Ovidiu MINEA)

Comentarii