Batrinu a ramis cu ochii in soare

miercuri, 18 august 1999, 23:00
3 MIN
 Batrinu a ramis cu ochii in soare

Presedintele clubului Uniao Leiria, Joao Bartolomeu, a declarat ca fundasul roman Florin Batrinu nu va mai face parte din lotul echipei, a anuntat, in numarul de ieri, cotidianul portughez "Jornal de Noticias". Potrivit publicatiei citate, transferul romanului de la Dinamo Bucuresti la clubul portughez a intimpinat dificultati inca de la inceput, din cauza unor neintelegeri legate de suma de transfer. "Jornal de Noticias" noteaza ca, desi fotbalistul roman a fost inscris in lotul echipei care urma sa evolueze in campionat, el va fi nevoit sa se intoarca, in urmatoarele zile, in Romania, dupa ce a fost anuntat chiar de presedintele clubului portughez ca se va renunta la serviciile sale.
Purtatorul de cuvint al lui Dinamo, Marcel Popescu, a declarat ca au existat mai multe runde de negocieri intre cele doua cluburi pentru transferul lui Batrinu, dar nu s-a semnat nici un contract. "Ne intelesesem cu ei sa ne trimita contractul de transfer al lui Batrinu semnat de presedintele clubului portughez si prima transa de bani, dupa care noi urmam sa eliberam cartea verde a jucatorului. Pina in prezent nu am primit nimic", a spus Popescu.
Impresarul FIFA, Florin Iacob, a declarat ca se astepta la un asemenea deznodamint in cazul lui Batrinu, precizind ca jucatorul plateste, astfel, tribut propriilor greseli si lipsei sale de educatie. "Batrinu a semnat un contract cu procuratorul Ioan Becali pentru a putea fi selectionat in echipa nationala. El a venit la mine si m-a rugat sa-i gasesc echipa, deoarece Becali nu l-a ajutat in momentul in care se afla la sfirsit de contract cu Dinamo. Eu i-am comunicat numele echipei, iar el s-a prezentat la formatia portugheza cu altcineva, un prieten al sau, avocatul Valentin Munteanu, iar portughezii i-au pacalit", a afirmat Iacob. Impresarul a adaugat ca spera ca Batrinu sa isi rezolve situatia. "Cred ca nu este, inca, prea tirziu pentru a-si gasi o echipa. Am sa incerc sa il ajut si eu", a mai spus Iacob.
Clubul Dinamo nu i-a mai prelungit lui Florin Batrinu contractul de joc, care a expirat in vara aceasta. Fundasul dinamovist a plecat in urma cu o luna si jumatate in Portugalia pentru a evolua la Uniao Leiria, formatia cu care a efectuat pregatirea in pauza competitionala din vara. Clubul dinamovist a cerut portughezilor aproximativ 300.000 de dolari pentru transferul lui Batrinu, suma care nu a fost acceptata in cele din urma de presedintele formatiei Uniao.
Nisipeanu a pierdut meciul al treilea
In cel de-al treilea meci al semifinalei Campionatului Mondial de Sah, ce se desfasoara in aceste zile la Las Vegas, marele maestru roman Dieter Nisipeanu (coeficient Elo 2584), jucind cu piesele negre, a trebuit sa se recunoasca invins in fata marelui maestru rus Alexandr Khalifman (Elo 2628). Dupa o disputa pasionanta, caracterizata de specialisti drept foarte echilibrata in prima sa parte, romanul a trebuit sa se recunoasca invins la mutarea a 42-a. Scorul general a devenit 2-1 in favoarea rusului, iar Nisipeanu avea nevoie in partida de azi-noapte de victorie pentru a egala situatia si a mai putea spera la calificarea in finala. In cealalta semifinala, englezul Michael Adams l-a invins din nou pe armeanul Vladimir Akopian si a obtinut dreptul de a juca in finala. (ICT)

Comentarii