Ce puncte am pierdut!

vineri, 23 aprilie 2010, 23:17
5 MIN
 Ce puncte am pierdut!

Dinamo: Curca – Molinero, Scarlatache, Moti (’46 – L. Rus), Pulhac – Torje, Dj. Koné (’74 – Vranjkovic), N’Doye (’50 – Daminuta), Alexe – M. Niculae, Cl. Niculescu. Antrenor: C. Talnar.

Poli: Branet – Straut (’60 – Straton), Mihajlov, L. Munteanu, Ad. Ilie – Miclea,  Negru, Ignatov, Cr. Constantin (’71 – A. Ionescu) – Badea (’76 – Viveiros), Bujor. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Cartonase galbene: Moti (’20), Cl. Niculescu (’41) – Straut (’54), Negru (’68), Badea (’74), Miclea (’75), Ignatov (’79).

Arbitri: Robert Dumitru (Brasov); Eduard Cringasu (Ploiesti), Florin Paunescu (Rimnicu Vilcea).

1-0, min. 21: Ignatov paseaza neglijent spre Branet, Niculescu intercepteaza, paseaza cu calciiul pina la N’Doye care inscrie;

1-1, min. 53: L. Munteanu, nemarcat la 6 metri, in pozitie centrala, reia cu capul mingea centrata de Miclea dintr-o lovitura libera din lateral stinga.

Politehnica Iasi a pierdut aseara o uriasa sansa de a obtine trei puncte extrem de pretioase in cursa pentru evitarea retrogradarii. Avind in fata o trupa jalnica, ce a terfelit brandul Dinamo, iesenii s-au intors acasa doar cu o remiza, dupa ce au ratat incredibil de mai multe ori, inclusiv din penalty ori in momente, doua la numar, in care portarul Curca fusese driblat!

Gazdele si-au onorat cit de cit blazonul doar un sfert de meci, sutul lui Torje (‘9) in Ilie si momentul periculos generat de lovitura libera executata de Niculescu, cind Branet a respins (’17), devansind deschiderea scorului si o lovitura libera a lui Niculescu (’25) ce nu a prins tinta. A fost momentul in care Poli s-a trezit, ocaziile succedindu-se cu repeziciune la poarta lui Curca. Dupa ce a retinut "capul" lui Bujor (’27), portarul dinamovist a avut sansa de trei ori in sase minute, cind Poli a ratat incredibil prin Bujor (sut din 6 metri peste poarta – min. 30), Negru (lovitura de cap din careul mic pe linga poarta – min. 32) si Ignatov (’35 – a trimis mingea la o palma de vinclu din lovitura libera de la 20 metri). Ratarea intilnirii cu centrarea lui Alexe de catre Niculescu (’38) a fost doar un intermezzo, pentru ca "fierbinteala" a revenit in careul lui Curca. Gazdele si-au pastrat insa avantajul deoarece Moti a repins din fata lui Bujor dupa lovitura de cap a lui Constantin (’41) spre poarta goala, Curca fiind iesit, iar suturile lui Bujor (’44) si Badea (‘45^1) nu au gasit tinta.

Ratarile iesenilor din ultimul sfert de ora al primului act au fost insa palide pe linga cele aparute in actul secund! Dupa ce Branet a prins devierea lui Niculae cu capul (’48) iar Bujor a sutat in blocaj in minutele 49 si 52, Iasul a avut 13 minute nebune, in care a egalat, a ratat cu poarta goala de doua ori (Constantin a cazut efectiv din picioare dupa ce il driblase si pe Curca in minutul 56, iar Badea a sutat slab, in minutul 63, dupa ce a trecut de portarul dinamovist, permitindu-i extrem de lentului Daminuta sa respinga) si un penalty, prin Badea, care a trimis in bara!!! Dinamo, care replicase in acest interval doar prin Torje (’60 – sut pe linga poarta de la 20 metri) si-a mai tras putin sufletul dupa iuresul moldovenilor, insa tot oaspetii au dominat finalul. Pierderea claritatii avea sa se simta insa in fata portii, fazele de poarta incepind sa-si diminueze gradul de periculozitate si sa alterneze, Niculescu (’66), Bujor (’77), Alexe (’78), Miclea (’83), Torje (’88) fiind cei care au irosit posibilitatea de a deveni eroul partidei.

"Carnaval" la Dinamo

^ Inainte de meci s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului mare atacant, Florea Dumitrache, luni implinindu-se trei ani de cind "Mopsul" a murit. ^ Trei dintre jucatorii dinamovisti care au fost sanctionati in aceasta saptamina, N’Doye, Alexe si Fl. Bratu, au fost reprimiti la prima echipa, primii doi fiind chiar titularizati. In schimb, "grevistii" Ad. Cristea, Bostina, Zicu, Margaritescu nu au fost gratiati, ei nefiind nici pe banca de rezerve. Acest lucru, plus indisponibilitatile, a facut ca jucatori de linia a doua in tabara "ciinilor", Daminuta, Vranjkovic, Predescu, Zivny ori chiar Rus, sa fie promovati rezerve. ^ Poli a evoluat intr-un echipament nefolosit pina acum in 2010, bleu-marin. ^ Accidentat, golgeterul gazdelor, Andrei Cristea, a stat in tribuna aseara. Imbracat la costum, jucatorul care a salvat, aproape de unul singur, in doua rinduri, Iasul de la retrogradare s-a intretinut minute bune cu oamenii pe care-i cunoaste de la Poli. ^ Putinii fani dinamovisti prezenti ieri la meci s-au rafuit verbal cu "clanul Becali" si Vasile Turcu, actionarul care, desi si-a anuntat intentia de a se retrage din "Groapa", a venit la meci alaturi de Cristi Borcea. Ioan si Victor Becali au venit la stadion impreuna cu Walter Zenga. ^ Faptul ca N’Doye a fost aplaudat in momentul schimbarii iar multi dintre jucatorii autohtoni au fost huiduiti a stirnit minia lui Victor Becali si Vasile Turcu, ultimul spunind ca "acest episod arata ca sintem o tara bananiera". ^ Multi dintre jucatorii Politehnicii au avut probleme legate de echilibru, in special in prima repriza. ^ Daca in precedenta deplasare a Politehnicii, in Ghencea, arbitrul Balaci a judecat cu doua regulamente atit contactele cit si masurile disciplinare, avantajind gazdele, Dumitru s-a "multumit" aseara, in primul act, doar la avantajarea bucurestenilor atunci cind a venit vorba de cartonase. Astfel, Koné (’16), Pulhac (’17) si Moti (’35) au fost iertati de "galbene", in cazul ultimului, prin cumul, fiind vorba de eliminare. Ieseanul scutit de avertisment a fost Ilie (’40). In ceea ce priveste asistentii, Bujor a fost oprit eronat in minutul 13. In actul doi, au existat patru faze controversate in careurile celor doua echipe, senzatia fiind ca Dumitru a incercat sa compenseze balanta. Daminuta (’52) si Straton (’88) au atins balonul cu mina, hentul ieseanului fiind clar, iar Torje, jenat de Ilie, a cazut in careu la putin timp dupa ce Badea a fost lovit in picior de Pulhac, in minutul 52, penalty acordindu-se doar la ultima faza amintita. ^ Evolutia penibila a "ciinilor" a fost recunoscuta si de jucatori (Moti a spus ca daca Dinamo joaca la fel cu Rapidul ia zece goluri!) si de oficiali, directorul tehnic Cornel Dinu declarind ca "Dinamo a ajuns de carnaval".

Ce spun tehnicienii

Cornel Talnar: "E deranj mare la Dinamo, echipa e in cap, e la pamint. Nebunia a inceput de doua saptamini. Stam acum in 7-8 jucatori! Azi a trebuit sa schimbam trei  jucatori in zece minute. Moti a avut febra doua nopti, N’Doye a intrat accidentat, Kone mi-a cerut si el schimbare. Repriza a doua a fost ceva de nedescris".

Dumitru Dumitriu: "La fel de bine cum puteam pierde, puteam sa si cistigam. Echipa nu este in situatia de a juca in liniste, de a fructifica ocaziile, din cauza timiditatii ori a neindeminarilor. Am antrenat in trecut echipe care nu au avut intr-un campionat intreg cite ocazii am avut noi azi. De data asta ii iert pe jucatori, pentru ca un egal in deplasare, la Dinamo, e un lucru bun, dar daca lucrurile se vor repeta pe teren propriu nu-i mai iert. Trebuia sa profitam de faptul ca Dinamo nu a fost intr-o forma foarte buna, dupa ce Talnar s-a trezit cu mari probleme. Cred ca Moti trebuia eliminat in prima repriza, insa ne-am creat destule ocazii in actul doi si asa. Oricum, fiecare punctisor conteaza, asa ca ne luptam mai departe".

 

Comentarii