Ciungul sau schiopul?

sâmbătă, 03 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Ciungul sau schiopul?

Oricit de bun cunoscator al lumii voleiului te-ai putea pretinde, ar fi dificil de anticipat ce se va intimpla astazi cu echipa de suflet a iesenilor, Penicilina: va continua traditia jocurilor din acest inceput de campionat si va obtine cea de-a treia victorie consecutiva in deplasare sau va cadea prada propriilor slabiciuni si va ceda punctele adversarei sale din Sibiu? Cu doua tiltulare (Laura Dulcianu si Delia Marian) accidentate, cu doar doua rezerve disponibile in lot, fortata la o infuzie de tinerete care a depasit de mult limitele normalului, echipa antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim se afla probabil in cel mai critic punct al ei din acest sezon. Pina cind cele doua jucatoare acidentate se vor reface si vor putea reveni pe teren, pina cind va putea fi perfectat transferul ori macar imprumutl a doua-trei jucatoare cu experienta, vor mai trece ceva zile, iar Penicilina va trebui sa reziste in acest interval de timp in focul aprig al disputei din Divizia A prin forte proprii. Dupa cum s-a vazut si in ultimul meci disputat pe teren propriu, cel cu Gaz Metan Tg. Mures, ambitia si spiritul de sacrificiu al Tatianei Popa si colegelor sale nu sint de ajuns pentru a asigura succesul in fata unor echipe experimentate si omogene. Norocul fetelor noastre in acest caz (daca se mai poate vorbi de noroc in asemenea situatie…) este acela ca astazi joaca pe terenul celei mai slabe echipe din campionat. CSU Astral Sibiu a pierdut pina acum cu 3-0 toate cele patru jocuri disputate in actualul campionat, subtirimea lotului si lipsa sustinerii financiare facindu-i pe unii sa anunte chiar posibila sa retragere din Divizia A. Ramasa fara antrenor principal (acesta a demisionat tocmai din cauza lipsei de bani), cu sexetetul de baza "cirpit" cu citeva junioare, echipa de pe Cibin pare condamnata la o retrogradare mai mult decit sigura, daca va apuca sfirsitul campionatului. In conditii normale, avind la dispozitie lotul complet, Penicilina n-ar fi avut nici o problema in a se impune in acest meci. Asa, insa, intr-o confruntare ce se asemana cu cea a doua fiinte handicapate, una fara un picior, alta fara o mina, e greu de dat un pronostic…
Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, T. Popa, Formagiu, Androhovici, A. Popa, D. Marian.
Gaz Metan: Topala, Pojoga, S. Marian, Stroescu, Neaga, Talaba.
Celelalte jocuri ale etapei sint: RATB – Oil Terminal Constanta; Rapid Bucuresti – Universitatea Cluj; Gaz Metan Tg. Mures – Unic Piatra Neamt; CSU Metal Galati – Dacia Pitesti; Dinamo Bucuresti – Universitatea Bacau. (ICT)
Ursanu confirmat la DTSJ
Dupa ce in data de 7 iulie a fost numit cu delegatie pentru 60 de zile in functia de director la Directia pentru Tineret si Sport a Judetului Iasi, prof. Grigore Ursanu a primit ieri si numirea oficiala din partea Ministerului Tineretului si Sportului. Urmare a concursului pe care l-a sustinut pe 18 octombrie in Capitala, Ursanu a primit astfel confirmarea in functie pentru o perioada nedeterminata de timp. Postul de director adjunct este momentan blocat pina cind nr. 2 de la DTSJ Iasi, fostul boxer Vasile Citea (care ocupa acum un post de referent), isi va completa studiile. (L.M.)

Comentarii