Copie la indigo

Subtitlu

marți, 09 septembrie 2008, 23:13
5 MIN
 Copie la indigo

Romania: Tatarusanu – Homei (’67 – Ochirosii), Tudose, Mardare, Sepsi – Chiacu, Ropotan, Cr. Tanase (’46 – Deac) – Keseru, Stancu, Torje (’58 – Bicfalvi). Antrenor: Emil Sandoi.

Tara Galilor: O. Williams – Eardley, Blake (’16 M. – Williams), R. Williams, Wiggins – Bradley, King – Adams, Ramsey, Macdonald (‘90^1 – Allen) – Church. Antrenor: Brian Flynn.

Cartonase galbene: Stancu, Mardare, Chiacu – R. Williams.

Arbitri: C. Velasco Carballo; R. D. Perez del Palomar, E. A. Samper (toti din Spania).

O noua moda se poarta in fotbalul romanesc reunit sub tricolor. Nu, nu s-a umblat la fite, masini de lux ori nivel educational, ci s-a ajuns la un consens in privinta rezultatelor. Pierde nationala mare, acasa, la scor de forfait, cu o echipa "no name", tineretul nu strica isonul si merge pe aceeasi linie! Dupa isprava "haiducilor" din partida cu Lituania, ieri, in Copou, "minjii" lui Emil Sandoi s-au umplut de penibil, cedind fara drept de apel in fata unei echipe galeze care a aratat cite ceva abia atunci cind gazdele nu au mai catadicsit nici sa incerce sa se ridice din genunchi.

In ciuda primirii unui gol rapid (R. Williams a reluat lejer, dupa un corner, in plasa, in minutul 9), Romania a dat iluzia ca poate forta sa mearga la barajul pentru calificarea la turneul final al CE, Keseru si Chiacu intinzindu-l pe greoiul portar al oaspetilor. Si chiar daca din minutul 20 pina spre finalul primului act s-a intrat intr-o gaura neagra in care, de exemplu, Ropotan gresea si pase de doi metri, iar lui Torje nu-i ieseau nici auturile (!), cei peste 7 000 de spectatori au continuat sa spere, mai ales cind Stancu a fost gasit de o centrare a lui Sepsi liber in careul mic (’44), stelistul reluind insa pe linga poarta!

Armele au inceput sa fie depuse in minutul 57, cind un nou corner a facut mat apararea tricolora, Church reluind iarasi simplu. Suturile lui Stancu (’62) si Keseru (’69) nu au facut decit sa continue amagirea reintrarii in joc, amagire sfirsita definitiv in minutul 70 cind Wiggins a finalizat o faza demarata de Church si a scris pe tabela care stirnea zimbetele oficialilor jocului neverosimilul scor de 0-3.

Asa, galezii merg la baraj iar Romania demonstreaza ca viitorul suna rau, subtirimea valorica a echipei de tineret reducind mult sperantele celor care cred ca gaurile din trupa lui Piturca pot fi astupate cu singe proaspat.

Sandoi: "Sint la dispozitia Federatiei"

^ Spectatorii de la tribuna B au reusit sa faca un tricolor urias inainte de meci, cind au ridicat cartoane colorate in rosu, galben si albastru. ^ Galeria de la peluza A s-a rafuit verbal cu Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si a afisat bannere pro-Timisoara. ^ Blake a fost schimbat deoarece ochiul i-a fost afectat foarte tare dupa o minge primita in figura in startul jocului. ^ O alta schimbare cauzata de motive medicale a fost a lui Homei, ex-ieseanul spunind la final ca s-ar putea sa fi suferit o ruptura musculara. ^ Putine VIP-uri au fost prezente la meci. Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu si antrenorul "galben-verzilor", Viorel Hizo au fost numele importante prezente la oficiala. Stoica a fost singurul care a stat mai pe indelete de vorba la final, MM atacindu-l subtil pe Sandoi: "Ma nemultumeste faptul ca Rusescu, atacantul titular al liderului Ligii I, nu a fost nici macar rezerva. Macar de ni-l lasa sa se pregateasca pentru meciurile importante pe care le avem la Urziceni". ^ Daca antrenorul galezilor nu a venit la conferinta de presa, Sandoi a onorat intilnirea cu jurnalistii, declarind: "Este un rezultat rusinos, incalificabil. Dupa 18 meciuri bune, am facut cel mai slab joc exact in meciul decisiv, ratind un ciclu de doi ani in care am obtinut rezultate notabile. La ora actuala nu-mi explic ce s-a intimplat. Poate fi vorba de o presiune prea mare sau de oscilatiile mari care apar la echipele de juniori si tineret. In ceea ce ma priveste, sint la dispozitia Federatiei, insa nu cred ca situatia mea contractuala e importanta acum". ^ Pe aceeasi linie, a regretelor si a negasirii unor explicatii a jocului modest au fost si speech-urile fotbalistilor romani, care au fost imbarbatati de Florin Prunea, director in cadrul FRF, cel care a afirmat ca au fost jucatori in vestiar care plingeau la final

 

Finlanda si Israel merg la baraj

Chiar daca echipa Bosniei ar fi reusit sa incurce Franta in celalalt meci al grupei, Romania tot nu s-ar fi calificat in barajul pentru calificarea la Campionatul European Under 21, cu cele 15 puncte acumulate. Franta a invins cu 1-0 la Zenica, prin golul marcat de Bellaid (’68) si tricolorii tineri au terminat pe locul III in grupa. Cistigatoarele celor 10 grupe sint Italia, Turcia, Anglia, Spania, Elvetia, Finlanda, Austria, Serbia, Germania si Tara Galilor, la care se adauga patru echipe dintre cele clasate pe poztiile secunde, Belarus, Israel, Franta si Danemarca, ultima obtinind locul la golaveraj in fata Croatiei si Olandei. Cele 14 echipe vor participa la o tragere la sorti, care va avea loc vineri, la Malmö, pentru cele sapte meciuri de baraj. Gazda turneului final de anul viitor, Suedia, este calificata direct.

Clasamentul grupei a X-a

  

1. T. Galilor    8          6          0          2          20-6   18

2. Franta        8          5          2          1          16-5   17

3. Romania    8          4          3          1          11-5   15

4. Bosnia       8          1          1          6          7-17   4

5. Malta          8          1          0          7          3-24   3

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii