Craiova da, Gloria ba

duminică, 24 iunie 2001, 23:00
3 MIN
 Craiova da, Gloria ba

Universitatea Craiova s-a calificat in turul al doilea al Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce a invins, simbata, in deplasare, cu 1-0 (0-0), echipa albaneza KS Bylis Ballsh. Golul echipei craiovene a fost marcat de Grigorie, in minutul 57. In meciul tur, disputat simbata trecuta, la Craiova, cele doua echipe au terminat la egalitate, 3-3, iar romanii s-au calificat mai departe cu scorul general de 4-3. Universitatea va intilni in turul urmator formatuia ceha FC Synot (care a terminat campionatul pe locul 11), prima mansa fiind programata, la Stare Mesto, pe 30 iunie, iar returul pe 7 iulie. Intr-o alta partida din Cupa UEFA Intertoto, Gloria Bistrita a invins pe teren propriu, cu 2-1 (1-0), pe FC Jazz Pori, dar a ratat calificarea in turul urmator. In meciul de saptamina trecuta, FC Jazz a invins, pe teren propriu, pe Gloria, cu 1-0, finlandezii calificind-se in turul al doilea (in care vor intilni echipa franceza PSG) datorita golului marcat in deplasare.
In meciul de simbata, bistritenii au deschis scorul, in minutul 20, prin Ceausu, dupa ce, cu cinci minute mai devreme, finlandezul Koivuranta fusese eliminat de pe teren. Oaspetii au reusit sa egaleze in minutul 58, prin Juntunen, iar Gloria nu a putut sa mai marcheze decit un gol, in minutul 77, prin Vasile Popa. Se poate spune ca principalul "vinovat" pentru ratarea calificarii de catre bistriteni a fost atacantul Constantin Birsan, care a ratat trei ocazii uriase de gol in prima repriza. Finlandezii au ramas in zece oameni inca din minutul 15 al jocului, dupa ce fundasul Marko Koivuranta a fost eliminat pentru un fault grosolan asupra aceluiasi Birsan. Ceausu a deschis scorul cinci minute mai tirziu, transformind in gol centrarea perfecta a lui Cristian Coroian si se parea ca lucrurile merg perfect pentru gazde. Numai ca ocaziile ratate cu nonsalanta la poarta celor de la Jazz s-au razbunat in minutul 58, cind finlandezii au egalat, la capatul unuia dintre rarele lor contraatacuri, beneficiind de gafa portarului Costel Cimpeanu, care a ratat interceptia unei centrari usoare. Gloria s-a aruncat cu toate fortele in atac si a marcat pentru 2-1 cu 13 minute inainte de final, cind Vasile Popa a transformat senzational o lovitura libera de la 25 de metri. Al treila gol, care ar fi dat posibilitatea bistritenilor sa joace in turul urmator cu PSG, n-a mai picat si in cele din urma finlandzii au fost cei care au gustat bucuria calificarii. Evident, presedintele Gloriei, Jean Padureanu, a fost nemultumit de evolutia jucatorilor sai: "Nu avem nici o scuza pentru ratarea calificarii. Sa joci aproape tot meciul cu un om in plus si sa nu-ti atingi obiectivul este o dovada a lipsei de profesionalism. Nu voi putea uita niciodata aceasta contraperformanta rusinoasa".
Alte rezultate inregistrate in mansa secunda din primul tur al Cupei UEFA-Intertoto (echipele subliniate s-au calificat): AIK Stockholm – Carmarthen 3-0; FC Cliftonville – Tiligul Tiraspol 1-3; Metalurgs Liepaja – Cork City 2-1; FK Sartid – FC Dundee; Hibernians – Zaglebie Lubin 1-0; Lausanne – UE Sant Julia 6-0; Slaven Belupo – Anorthosis Famagusta 7-0; Publikum Cejle – Aarhus 7-1; Sporting Lokeren – B68 Toftír 0-0; TVMK Tallinn – Hapoel Haifa 0-3. (Ion TEODOR)

Comentarii