Anunt oficial: CSMU Politehnica poate promova

luni, 31 ianuarie 2011, 16:35
3 MIN
 Anunt oficial: CSMU Politehnica poate promova

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a precizat, ieri, pe site-ul oficial, ca gruparea ACSMU Politehnica Iasi are drept de promovare in Liga I, deoarece nu are nici o legatura cu SC Politehnica Iasi SA, care a retrogradat la finalul sezonului 2009/2010 in Liga a II-a si, ulterior, s-a desfiintat. "Prin incheierea nr. 32 pronuntata de Judecatoria Cimpina la data de 23 august 2010 s-a admis cererea formulata de catre CS Tricolorul Breaza cu privire la comasarea prin absorbtie a Clubului Sportiv Navobi Charity Cup Iasi, in urma comasarii schimbindu-se denumirea clubului CS Tricolorul Breaza in ACSMU Politehnica Iasi. Rezulta astfel ca ACSMU Politehnica Iasi (denumita anterior CS Tricolorul Breaza) nu incalca principiile prevazute de art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice. Deoarece este posibil sa existe o confuzie de denumire intre clubul ACSMU Politehnica Iasi si SC FC Politehnica Iasi SA, probabil ca acesta este motivul pentru care s-a afirmat ca prima grupare nu ar avea drept de promovare. Precizam ca SC FC Politehnica Iasi SA nu participa la nici o competitie organizata de FRF sau LPF, neexistind nici o legatura intre cele doua grupari", precizeaza departamentul juridic al FRF

Totodata, FRF mai adauga o echipa pe lista celor care nu au drept de promovare in Liga I. Este vorba de Sageata Navodari, care ocupa locul II in prima serie a esalonului secund:  "Operatiunea juridica efectuata de catre CS Sageata Stejaru in anul 2010 nu este susceptibila de incalcare a principiilor mentionate in art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice. In urma verificarilor efectuate rezulta ca, intr-adevar, in anul 2009 CS Sageata Stejaru a obtinut dreptul de participare in Liga a II-a fara a fi respectat principiul meritului sportiv. in concluzie, CS Sageata Navodari nu are dreptul de a participa intr-o categorie competitionala superioara pentru o perioada de trei ani competitionali incepind cu sezonul 2009 – 2010", se arata in comunicatul FRF. In vara anului 2009, Sageata Stejaru s-a clasat pe locul V in seria a V-a a Ligii a III-a, dar a promovat in esalonul superior prin fuziune cu echipa de liga a II-a, CS Buftea.

Pe lista anuntata de FRF cu echipele care nu au drept de promovare fac parte UTA, Silvania Simleu Silvaniei, Viitorul Constanta din liga secunda, precum si o serie de formatii din esalonul tert. Comitetul de Urgenta al FRF a introdus un nou articol in ROAF, prin care se interzic schimbarea sediului unui club, schimbarea denumirii sau cesiunea de actiuni intre diferite grupari, divizarea sau comasarea unui club, schimbarea actionariatului in vederea promovarii sau obtinerii licentei. (MEDIAFAX)

Amical cu Bacaul

CSMU Politehnica Iasi disputa astazi, de la ora 14:00, pe terenul sintetic din Copou, ultimul test inaintea plecarii spre Turcia. Daca in meciurile amicale disputate pina acum a intilnit formatii doar din judetul Iasi (CFR Pascani, Stiinta Miroslava si Viitorul Tirgu Frumos), Poli va primi de aceasta data replica unei echipe bacauane, FCM. Exclusa la sfirsitul sezonului trecut din Liga a II-a, dupa un conflict intre primarul orasului de pe Bistrita, Romeo Stavarache, si proprietarul echipei, Dumitru Sechelariu, adversara iesenilor ocupa, la sfirsitul turului, locul I in seria I a esalonului trei. La testul de astazi va putea fi vazut vazut la lucru si Nicolas Vajou, stoperul francez care a jucat in tur la Farul Constanta ajungind ieri in Copou. Miine, Poli va efectua un singur antrenament in Iasi, dupa sedinta de pregatire de dimineata fiind programata deplasarea spre Bucuresti. Joi dimineata, delegatia ieseana va pleca spre Antalya, cu avionul. (OM)

Comentarii