Din nou cu sabiile pe masa

vineri, 29 octombrie 1999, 23:00
3 MIN
 Din nou cu sabiile pe masa

In conditiile in care ambele echipe de C iesene joaca in deplasare (CFR Citadin la Miercurea Ciuc iar Fortus la Adjud) iar D-ul este deja in vacanta, singurul prilej al iesenilor de a urmari "live" un meci de fotbal de seniori este dat de duelul de astzi dintre Poli si Dunarea Galati. Asadar, seria jocurilor importante pentru FCM Poli continua, pentru mentinerea unui nivel credibil de sanse de mentinere in liga a doua, echipa ieseana avind neaparat nevoie de victorie. Acest lucru ar putea fi usor de realizat doar daca mobilizarea elevilor lui Leonida Nedelcu si Dorinel Toiu ar atinge cote inalte deoarece oaspetii vor veni cu siguranta cu gindul la a "ciupi" cel putin un punct din Copou. Acest lucru le-ar conveni de minune galatenilor, care, tinind cont de programul foarte greu avut in viitor, pot deveni si ei foarte usor unul din partenerii de dans ai horii retrogradarii care se joaca in subsolul clasamentului.
Din pacate pentru ieseni, pe linga faptul ca nu a adus nimic in clasament, o alta "reusita" a expeditiei buzoiene de la mijlocul saptaminii a fost si reaccidentarea lui Ancuta, precum si colectarea celui de-al patrulea cartonas galben de catre Gavrilescu in aceasta editie de campionat, cei doi urmind sa absenteze astazi. Cum lotul de jucatori este destul de subtire si din punct de vedere numeric, aceste probleme, combinate cu faptul ca Onofras este incert, amplifica grijile gazdelor fata de acest meci. In schimb, reintrarea lui Matinca, care a stat la Buzau datorita "galbinarii", este asteptata pentru limpezirea atit de suferindului compartiment median.
Clienta permanenta in ultimii ani a "nisipurilor" miscatoare ale seriei I a diviziei B, Dunarea mizeaza in acest an pe slabiciunea patrulaterului din coada clasamentului pentru a spera la o noua salvare de la retrogradare. Revenirea pe banca tehnica a fostului virf bacauan, Haralambie Antohi, a adus revirimentul corabiei glatene care luase serios apa in debutul editiei, "-2"-ul actual din clasamentul adevarului fiind destul de linistitor. Fara un lot de jucatori care sa iasa din tipare, in care boemul Ferenti trebuie intrat in vizorul fundasilor ieseni, oaspetii au reusit sa nu risipeasca in ultima vreme puncte acasa, lucru esential in pastrarea pe linia de plutire. Mentionam ca liberoul Dunarii, Amarandei, a jucat pentru o scurta perioada de timp la Poli, in sezonul trecut.
Inaintea etapei de astazi Poli ocupa locul 16 (10 puncte, -11 in clasamentul adevarului) iar Dunarea se afla pe pozitia a 11-a cu 19 puncte.
Formatiile probabile: Poli – Moraru – Ilie, Paraschiv, Urdaru, Barbu, Gheban – Chiper, Matinca, Poenaru – Serban, Ionescu. Dunarea – Branet – Movila, Humelnicu, Amarandei, Negraru, Balan – Apostol, Pinzaru, Alecu – Vasiu, Ferenti.
Arbitri partidei sint: M. Lazar (Medias); D. Sopa (Sibiu), M.
Ciglenean (Cluj). Observator FRF: Viorel Ilie (Bucuresti).
Celelalte meciuri ale etapei : Callatis Mangalia – Dacia Pitesti; Tractorul Brasov – Juventus Bucuresti; Foresta Suceava – Gloria Buzau; Poiana Cimpina – Precizia Sacele; Sportul Studentesc – Midia Navodari; Cimentul Fieni – Laminorul Roman; Chindia Tirgoviste – Metrom Brasov; Petrolul Moinesti – Unirea Focsani. (Ovidiu MINEA)

Comentarii