Echilibru prelung

vineri, 29 mai 2009, 22:16
2 MIN
 Echilibru prelung

Dupa ce s-a pregatit pe uscat in ultima vreme pentru barajul de promovare de peste doua saptamini, echipa ieseana de baschet masculin si-a programat si citeva amicale tocmai pentru a vedea la ce nivel se afla. Adversarul pe care si l-a ales, nationala de peste Prut, s-a dovedit o nuca foarte tare pentru gazde, care s-au impus dar cu foarte multa dificultate si dupa o partida care a necesitat doua reprize de prelungiri. Cu un lot tinar pe care a implantat doi jucatori cu experienta (ex-ieseanul Vova Colesnicov si Eugen Melnic – care joaca in continuare in Romania la Gladiator Cluj), fostul play-maker din perioada in care Iasul lua singura ei medalie la baschet, Sasa Sestopal, a dat o replica extrem de tare unui adversar care a lasat sa se vada ca mai are de lucru pina la ora barajului. Inerta in aparare si lipsita de inventivitate in atac Politehnica a fost condusa pina spre sfirsitul sfertului trei. Erorile studentilor au fost multiple in prima parte iar oaspetii n-au intirziat sa sanctioneze prin combinatii simple dar de efect ori pe mina lui Colesnicov (16, 3×3) moldoveanul amintind de verva cu care marca de la distanta. Politehnica a revenit greu abia atunci cind Murgoci, Hurjui ori Huludet au fost mai precisi dar mai ales dupa ce Bishop a luat din nou jocul pe cont propriu, americanul preferind din nou doar actiunile individuale. Ultimul sfert avea sa fie echilibrat pina la finalul timpului regulamentar (91-91), la fel s-a intimplat si in prima repriza de prelungiri (96-96, desi Murgoci putea inchide meciul daca nu rata una dintre cele doua aruncari libere) si putin a lipsit ca intilnirea sa se lungeasca si mai mult daca Fl. Moscalu nu marca de la distanta la ultimul atac al iesenilor, pentru o victorie cu 108-105 (12-24, 27-21, 26-18, 26-28, 5-5, 12-9).

Pentru Politehnica au evoluat: Bishop (39, 2×3), Hurjui (15, 3×3), Fl. Moscalu (3, 1×3), Nicolae (2), Cooper (21) apoi Murgoci (11, 1×3), Anghel (2), Huludet (15, 2×3), Kountouris si Calinescu.

Cele doua echipe mai joaca inca doua partide amicale, tot la Polivalenta, astazi de la ora 14.00 si miine de la ora 12.00.

Comentarii