Florenta doreste sa porneasca Turul Frantei

vineri, 06 mai 2011, 22:08
2 MIN
 Florenta doreste sa porneasca Turul Frantei

Orasul italian Florenta si-a depus oficial candidatura pentru gazduirea startului Turului ciclist al Frantei din 2014, au anuntat miercuri organizatorii Marii Bucle.
Orasul artei toscane si-a fi dorit evenimentul pentru anul acesta, pentru a comemora cea de-a 100-a aniversare a nasterii marelui campion Gino Bartali, dublu cistigator al Turului Frantei la un interval de 10 ani (1938 si 1948).
Florenta, care va gazdui Mondialele de ciclism pe sosea in 2013, va fi primul oras italian care va organiza un start al Turului, in situatia in care candidatura sa va fi aleasa.
”Din punct de vedere geografic si istoric, este aproape de neinteles ca Turul nu a pornit niciodata din Italia”, a declarat pentru AFP Christian Prudhomme, directorului Turului, precizind ca cea mai mare cursa din lume a pornit deja din toate tarile limitrofe Frantei si chiar mai indepartate, precum Olanda sau Irlanda. Organizatorii Marii Bucle au mai primit o candidatura italiana, provenind din Liguria, provincie frontaliera. Ei au fost contactati si de o delegatie din Venetia, condusa de o descendenta a lui Ottavio Bottecchia (dublu cistigator al Turului in anii ’20) pentru un eventual start la Venetia.
”La ultima noastra trecere prin Italia (Cueno, in 2008), am avut parte de o primire formidabila”, a subliniat Christian Prudhomme. ”Noi avem excelente relatii cu Angelo Zomegnan, directorul Turului Italiei, a spus directorul Turului, pentru a indeparta orice ipotetica polemica asupra venirii Turului pe teritoriul italian. ”Ciclismul are mult de cistigat trecind dincolo de frontiere”.
Turul Frantei, care porneste din afara tarii o data la doi ani, a primit numeroase oferte din tari mai mult sau mai putin indepartate. Intre cele care au candidat pentru gazduirea startului al Turului figureaza Spania (Barcelona), Scotia (Edinburgh), Marea Britanie (Yorkshire), Belgia (Limbourg), Olanda (Utrecht), Germania (Mannheim), Austria (Tyrol, Salzburg) si Qatar. Din partea franceza, Corsica, favorita pentru startul editiei din 2013, dar si Manche si Lille si-au depus candidatura oficiala la ASO (Amaury Sport Organisation). Urmatoarele Tururi vor pleca din Vendee, in iulie 2011, apoi din provincia Liège (Belgia), anul urmator.  (AGERPRES)

Comentarii