Go, Wales!

duminică, 27 mai 2007, 21:03
2 MIN
 Go, Wales!

Scorul intilnirii mult-asteptate din Copou ar putea arata un meci echilibrat, chiar pe muche de cutit. N-a fost deloc asa, fiindca improvizata selectionata divizionara galeza a fost net superioara formatiei divizionare romane, lucru ce reiese si din evolutia scorului. Daca echipa antrenata de tehnicianul stelist Marin Mot a deschis scorul in min. 5, printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Danut Dumbrava, galezii si-au dovedit maiestria pe actiunile liniei de treisferturi marcind doua eseuri pe partea dreapta, prin Alex Walker (‘7) si Craig Hawkins (’16), ultimul fiind transformat de Scott Connor. Pina la pauza, scorul a fost 15-6 pentru galezi, Dumbrava (’33) si Connor (’35)  transformind cite o penalitate.

In repriza secunda, romanii au dominat teritorial, incercind prin actiuni desfasurate pe inaintare sa se apropie de terenul de tinta al galezilor, dar si la acest capitol oaspetii au fost superiori, reusind sa recupereze multe baloane, chiar si atunci cind gramezile erau la citiva metri de mult-rivnitul eseu. Astfel, scorul s-a facut 22-6  prin eseul din min. 58 al sud-africanului Mouritz Botha, transformat de acelasi Connor. In final, galezii au lasat-o mai moale si daca pachetul "stejarilor" a reusit eseul in min. 67, prin Florin Maxim. Cu citeva secunde inainte de final, selectionata divizionara romana, in care au intrat si iesenii Lazar, Alexa si Cernescu, a reusit singura sa faza luminoasa, la care si-a aratat valoarea ultimul dintre cei trei ieseni pomeniti, "Cerneala" gasindu-l cu o pasa excelenta pe Barbuliceanu, care a patruns printre buturi si a inscris, incercarea fiind transformata de Dumbrava.

In ciuda tuturor vorbelor, insa, selectionata galeza venita la Iasi s-a dovedit una foarte redutabila, regretul cel mare al organizatorilor fiind asistenta sub asteptari (aproximativ 3500 de spectatori). La tribuna B s-a manifestat din plin si o galerie a tricolorilor de vreo 50 de persoane, serios concurate de un mic grup feminin, care striga din rasputeri "Go, Wales!", favoritul la ordinea zilei fiind demiul Alex Walker.

XV-le Presedintelui: Dobre, Zebega, P. Ion – Popirlan, Rus – Grigore, Lucaci, Tudori – Lupu, D. Dumbrava – Dumitru, Budusan, Barbuliceanu, Bigiu – C. Nicolae. Au mai jucat: Lazar, Adascalitei, Maxim, Hristache, Marinescu, Pantiru, Bors, Ciuntu, Ov. Dumbrava, Alexa, Conache, Cernescu.

Crawshay: Cornock, Hawkins, Murphy – Veater, Botha – Lydiate, Gravelle, McShane – Walker, Connor – Pike, Williams, Maule, Norris – Dollman. Au mai jucat: George, Jones, Bryant, McIntosh, Popham, Wilkes, Knight, Thomas, Wilcox si Meek.

Comentarii