Hei-rup, cad stinci de fier!

duminică, 07 noiembrie 2010, 22:43
2 MIN
 Hei-rup, cad stinci de fier!

Echipa de handbal feminin Oltchim Rimnicu Vilcea a invins, ieri, in deplasare, cu scorul de 26-22 (13-13), formatia franceza Toulon, intr-un meci din etapa a IV-a a grupei C a Ligii Campionilor, reusind al doilea succes din aceasta faza a competitiei. Oltchim a inceput excelent disputa de la Toulon, conducind cu 5-1, dupa primele zece minute. Foarte motivate in lupta pentru pastrarea locului secund in grupa, jucatoarele antrenate de Peter Kovacs  au pastrat suprematia pe tabela in primul sfert de ora. Toulon a ripostat la rindul sau, 6-7 (min. 19), profitind de doua aruncari ratate de la 7 metri, dar si de jocul inexplicabil de impulsiv al Oltchimului. Congoleza Mwasesa a fost imposibil de oprit de apararea vilceana, astfel ca inainte cu 10 minute de pauza, gazdele au egalat, 7-7, iar Helgesson a adus avantajul pentru Toulon, un minut mai tirziu (8-7). Oltchim inscrisese doar un gol in ultimele noua minute de joc. Pina la pauza, partida a continuat echilibrat, 13-13, Oltchim nereusind sa revina la forma buna din debut.

Cristina Neagu si-a intrat in rol in partea a doua, marcind doua goluri superbe, consecutive, 13-15 (min. 33), iar Oltchim a dominat din nou confruntarea (15-19, min. 37). Ca si in prima repriza insa, Oltchim a redus motoarele, Toulon revenind in lupta, 20-20 (min. 50), si pe fondul unor decizii "confuze" ale arbitrilor muntenegreni. Vizitiu si Neagu au marcat consecutiv, 21-24 (min. 56), parafind inca de atunci o victorie vitala in lupta pentru calificarea mai departe. Scor final, 26-22 pentru vilcence, portarul Paula Ungureanu fiind cea mai buna jucatoare de la Oltchim, cu 18 interventii reusite. Au marcat pentru Oltchim: Neagu 5 goluri, Ardean 5, Vizitiu 4, Stanca 4, Ozel 3, Bese 2, Nechita 2, Fiera 1. Tot ieri, in  deplasare, Larvik a invins la scor formatia daneza Randers HK, scor 38-20, si cu 8 puncte, neinvinsa, si-a asigurat calificarea in grupele principale. Oltchim este pe locul secund, cu 4 puncte, urmata de Toulon si Randers, ambele cu cite 2 puncte, inaintea ultimelor doua etape ale grupei C.

In grupa C, Oltchim mai are de disputat doua meciuri, ambele pe teren propriu, cu Randers HK (14 noiembrie) si cu Larvik HK (21 noiembrie).

Kovacs – pe faras?

Presedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat ca l-a multumit rezultatul, dar nu si jocul campioanei Romaniei. "Sint semne pozitive, jocul a fost putin mai bun ca pina acum, dar nu m-a multumit decit victoria. Cu o victorie in meciul urmator, vom avea sase puncte si ne vom califica in grupele principale, insa acolo ne vor astepta echipe foarte puternice si trebuie sa ne gindim ce vom face in continuare. Sa analizam comportarea noastra, sa luam masuri, si ma refer la intarirea lotului si chiar schimbarea antrenorului. S-a dovedit ca adaptarea cu un nou antrenor e mult mai indelungata si dificila decit ne asteptam. Daca vom aduce un alt antrenor va fi cu siguranta roman, nu strain, pentru ca este nevoie de o buna comunicare cu echipa.Astept cu incredere ultimele doua meciuri si cred ca ne putem gindi la calificare", a spus Gavrilescu. (MEDIAFAX)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii