I-am incuiat cu sapte lacate

luni, 19 martie 2007, 21:53
3 MIN
 I-am incuiat cu sapte lacate

Politehnica Iasi reusit sa ajunga pe omonima sa banateana in clasamentul adevarului! Stirea ce poate avea pentru necunoscatori iz de 1 aprilie a fost posibila datorita succesului obtinut de moldoveni simbata, chiar la Timisoara.
Dupa cum s-a mai precizat, partida a fost inestetica, "violetii" nereusind sa se descurce in hatisul gindit de Ionut Popa. Tragind invataminte din partida directa de Cupa, sustinuta recent, antrenorul iesean a facut citeva mutari ce au avut rezultate. In primul rind, a sacrificat un virf si a mers pe un dispozitiv "5-4-1", Ciobanu fiind mereu prezent la dublaj, in rarele momente in care colegii de compartiment erau depasiti in duelurile "unu la unu". Astfel de perechi au aparut atit in centru, Mansour – Ir. Ionescu si Cristea – Bernard, cit si pe flancuri (zone tratate cu atentie de oaspeti), unde Buta si Toma se ocupau de Abiodun si Karamian. In plus, pe flancul drept Popa l-a fortat pe Silvasan, care a dat si o mina de ajutor lui Buta si a stopat urcarile lui Emeghara, datorita deplasarii rapide spre jumatatea adversa. Tinind cont si de faptul ca tandemul Alexa – Plesan a fost tern, Mijin – Saric neavind probleme majore, avem explicatiile faptului ca sigurul Branet a fost deranjat rar.
In conditiile in care Onut a fost suspendat, iar Ilie nu a avut drept de joc, Iasul a trecut cu bine si peste momentul clacarii fizice a lui Ir. Ionescu, Popa schimbind aproape total fata liniei defensive. Astfel, tinind cont si de intrarea rapidului Bucur, Buta a fost trecut la marcaj la fostul golgeter al Sportului, Toma a schimbat flancurile pentru ca noul-intrat, Tarlea, sa actioneze conform "calificarii" sale, de fundas stinga. Singura schimbare care a adus ceva nou pe teren a dat roade, restul mutarilor, si la gazde si la oaspeti, post pe post, neschimbind datele problemei.
Tinind cont de jocul ultra-defensiv amintit, era limpede ca moldovenii nu puteau sa ameninte poarta lui M. Popa decit prin sclipirile individuale ale lui Bilba. Si, spre meritul lui, desi a fost tamponat des de masivii stoperi cu care s-a batut, cel mai celebru pieton din fotbalul romanesc si-a demonstrat calitatile, reusind sa inscrie si sa scrie trei puncte foarte importante in dreptul Iasului.
In acest moment, echipa din Copou are noua puncte avans fata de prima echipa de sub linia ce duce in Liga a II-a, Ceahlaul (plus avantajul rezultatelor directe) si poate privi mult mai linistita evolutia ulterioara a unui campionat care va reveni in prim-plan la finele saptaminii viitoare, dupa partidele tricolorilor, cu Olanda si Luxemburg.

Poli-catalog
Branet (7) – a avut patru interventii in prima repriza, doua fiind importante; dupa pauza, nu a fost deranjat de nici un sut pe poarta.
Buta (7) – exact atit pe flancul drept cit si, pe final, in centrul defensivei; a pasat la gol.
Bernard (6,5) – in ciuda crampelor musculare repetate, care l-au incomodat vizibil, a luptat pina la capat cu folos.
Ciobanu (6,5) – a dirijat excelent apararea; a avut in actul doi o ezitare care putea sa coste, eroare pe care a reparat-o cu pretul unui galben.
Ir. Ionescu (6) – faptul ca a jucat cu probleme medicale s-a simtit.
Toma (6,5) – constant pina in momentul in care a revenit pe flancul pe care s-a consacrat, drept, unde, insa, nu a jucat deloc in retur, postura in care a avut ceva probleme.
Silvasan (6,5) – a "arat" flancul drept, reusind sa contribuie si la blocarea lui Karamian si la tinerea in expectativa a lui Emeghara.
Saric (6) – onorabil, la primul meci ca titular din acest an.
Mijin (6) – datorita lipsei totale de inspiratie a mijlocasilor adversi nu a avut prea mari probleme.
Sfirlea (6) – s-a agitat mult.
Bilba (8) – desi a fost singur intre doi stoperi cu nume, Mc Kain si Cinu, care l-au si "tavalit" serios, a reusit sa se desprinda cite o data pe repriza, in actul doi semnind cu singe rece golul ce a stabilit soarta partidei.
Tarlea (6) – debut promitator.
Tincu a intrat in minutul 81 iar Palimaru in prelungiri.

Comentarii