Iesenii au ratat cit pentru un campionat intreg!

luni, 03 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Iesenii au ratat cit pentru un campionat intreg!

Carbochim: Lapuste 22, Sebestyen 18 (1X3), Dumitrescu 17 (2X3), Corui 6 (1X3), M. Popa 5 (1X3), Schiopu 4, Gr?nwald 4, Calimac 1. Antrenor: L. Morariu.
Poli Moldrom: Moscalu 12 (2X3), Sestopal 9 (1X3), Mirisevschi 9, Doros 8, Murgoci 5 (1X3), D. Popa 4 (1X3), Vrinceanu 4, Anghel 2, Gheorghiu 1. Antrenori: D. Petricevic si P. Magurean.
Au arbitrat: B. Badila si M. Petrescu (ambii din Bucuresti).
Dupa ce in tur clujenii reusisera victoria la Iasi, era de asteptat ca Politehnica Moldrom sa intimpine dificultati si la Cluj. Din pacate, studentii moldoveni au pierdut clar, gratie si numeroaselor ratari din pozitii extrem de favorabile sau din aruncari libere, pentru o sumedenie de "pasi", in conditiile in care gazdele au avut partida in mina. Chiar daca Sasa & Co a reusit destule interceptii si recuperari defensive, ele erau ratate de sub panou. Practic, se poate aprecia faptul ca oaspetii au fost pur si simplu hipnotizati in fata instalatiilor, altfel nu pot fi explicate nenumaratele lor greseli. Conducind aproape tot meciul, clujenii au oferit un spectacol agreabil destul de putinilor spectatori din tribune, ei reusind si citeva actiuni demne de NBA.
Aspectele prezentate mai sus au iesit in evidenta inca din debutul partidei, atunci cind Anghel a ratat trei "cirlige". Dupa ce Sestopal a preluat conducerea cu 2-1 (‘1), Politehnica Moldrom a mai condus o singura data, in min. 2 (4-3), cind lui Doros i-a fost validat un cos (Lapuste punind un "capac" cind mingea era in traiectorie descendenta). De aici incolo gazdele aveau sa inceapa recitalul, care n-a putut fi intrerupt nici de time-out-urile cerute de banca tehnica ieseana. Si daca de sub panou nu se marca, s-a incercat de la trei puncte, fara nici un folos insa. Dupa 12-4 (‘6) si 17-9 (’10), Carbochim incepe desprinderea. Cu un Lapuste in zi de gratie, cu Sebestyen constant, Clujul are 20 de puncte diferenta in min. 15 (scor 30-10). Oaspetii au o palida revenire, Anghel inscrie primele (si singurele lui puncte) abia in min. 19, si tabela arata 34-20. Iesenii incearca o apararea agresiva, dar prima repriza se incheie cu un superb slam-dunk, gen NBA, marcat de Lapuste la o minge oferita de Gr?nwald.
La reluare, in cele doua echipe au intrat Murgoci si Dumitrescu (ultimul dovedindu-se extrem de eficient), dar repriza debuteaza cu un nou slam-dunk spectaculos "marca" Lapuste, la "serviciu" fiind de aceasta data Corui. Chiar daca se dorea o revenire, iesenii continua ritmul tern din prima repriza, gazdele avind constant 15-20 de puncte avans. Cum nimic nu se mai putea schimba, tehnicienii ieseni au introdus rezervele, doar Mirisevschi sau Moscalu raminind in teren. Realizind sapte puncte in final, clujeanul Dumitrescu stabileste scorul final la 77-54, cea mai mare diferenta consemnata pe parcurs.
Asadar, Politehnica Moldrom pierde greu, prin prisma diferentei de pe tabela, dar acest insucces poate veni ca un dus rece pentru partida cu Soced.
Declaratii dupa meci:
Liviu Morariu (antrenor Carbochim): "Jocul a fost la discretia noastra, astfel ca nu s-a pus problema invingatoarei. Am pregatit atent acest joc, si putem spune ca am plecat avantajati de faptul ca noi stiam care este tactica in aparare a lui Dragan. Chiar si asa, eu vad Iasul in grupa 1-8."
Dragan Petricevic (antrenor Poli Moldrom): "Am jucat sub orice critica, mult sub valoarea noastra. Cred ca am ratat cel putin 20 de situatii foarte clare, clujenii speculind la maxim greselile noastre. Totusi, o infringere in deplasare nu este la fel de grea ca una acasa. Fata de publicul clujean am ramas datori si speram sa ne revansam cu in partida cu Universitatea." (Lucian MINUT)

Comentarii