Iesenii n-au trecut hopul galatean

duminică, 19 octombrie 1997, 23:00
2 MIN
 Iesenii n-au trecut hopul galatean

Poli Mecon: Chirila 7, Ciocoiu 7 (3 din 7 m), Massari 4, Pascutoi 3, Adam 2, Halauca 2, Mocanu 1, Pralea, Agrigoroaie, Timofte, Budeanu.
CSU Rapid: Urda 10 (2 din 7 m), Cosnita 8, Mocanu 3, Girleanu 3, Preda 2, Milea 2, Emancipatu, Craciun.
Au arbitrat: N. Ionescu si N. Ene (ambii din Focsani)
Asteptata cu mult interes (in tribune asistenta fiind una record pentru handbalul masculin in ultimul timp), partida derby dintre liderul clasamentului, CSU Rapid Galati si ocupanta locului trei, Poli Mecon Iasi, n-a adus satisfactia dorita. Oaspetii, formind o echipa omogena (joaca de mult timp impreuna) au stiut sa speculeze inexactitatile iesenilor. Inca din start, galatenii preiau initiativa pe tabela si reusesc sa conduca cu 7-4 (’12), dupa care iesenii echilibeaza jocul: portarul Pralea scoate citeva mingi, Massari si Ciocoiu inscriu cite doua goluri si tabela arata 10-10 (’19). Se merge cap la cap, Galatiul inscrie chiar si in inferioritate, dar iesenii au posibilitatea distantarii in final, cind oaspetii arunca de la distanta, crezind ca timpul expira. Mai e insa un minut, dar la cabine gazdele intra cu doar un singur gol avans. La reluare, interul Urda egaleaza la 16, apoi va fi 19-19 (’42). Ambele echipe se apara agresiv, dar ratarile din situatii favorabile mentin tabela intacta. Totusi, oaspetii preiau avantajul, chiar daca Chirila inscrie din unghiuri imposibile. In jocul gazdelor intervine pripeala, astfel ca se dau multe pase gresite, mai ales prin Halauca si Ciocoiu. Dupa 20-24 (’50), se ajunge la 25-25 (’57), si o parte din fosta galerie a Mecon-ului prinde glas. Finalul insa apartine stingaciului Urda, in contrast cu Ciocoiu, care ia prea multe faze pe cont propriu.
Declaratii:
C. Schender (antrenor Poli Mecon): "Galatenii formeaza o echipa omogena, care au speculat toate inexactitatile noastre. Am ratat mult, dar am dat si o sumedenie de pase gresite, multe din ele fiind ?vindute? de Ciocoiu."
T. Daian (antrenor Poli Mecon): "Cei doi arbitri au fost recuzati de noi in urma cu doua campionate. M-am temut de prestatia lor, dar acum pot spune ca am pierdut pe mina noastra." (Lucian MINUT)

Comentarii