Inaintea meciului cu Penicilina, rapidistele au facut demonstratie de forta

miercuri, 10 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Inaintea meciului cu Penicilina, rapidistele au facut demonstratie de forta

Ca sa fim sinceri, nu cred ca se asteptau prea multi ca Penicilina sa cistige simbata, in etapa a XVI-a a Diviziei A de volei feminin, pe terenul campioanelor. Universitatea Bacau este o echipa care cedeaza foarte greu puncte pe teren propriu si acest lucru nu s-a intimplat in fata iesencelor, desi elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au facut un joc bun, drept dovada stind scorul strins inregistrat in fiecare set. Pentru jucatoarele noastre, insa, hopul cel greu abia acum urmeaza, ele urmind sa dea peste trei zile piept pe propriul teren cu Rapid, lidera clasamentului, care a pierdut doar un meci in actualul sezon. In ultima etapa, rapidistele, antrenate de un cuplu de antrenori cu experienta, Costinel Stan si Valerian Luka, au invins fara probleme, cu 3-0, pe Universitatea Cluj. Voleibalistele clujene au trecut printr-o experienta pe care vor sa o uite cit mai curind cu putinta. Intilnirea cu Rapid a fost comparata de oaspete cu una de gradul III, giulestencele cistigind primele doua seturi la 12 si 15! Sextetul clujean s-a aflat, pur si simplu, in imposibilitatea de a replica atacurilor naucitoare ale gazdelor si abia in setul al treilea a avut sansa sa mai refaca din terenul pierdut, cind a profitat de relaxarea gazdelor si a punctat de 18 ori.
Tot in Bucuresti, intr-un meci foarte important pentru intrarea in grupa 1-6 la sfirsitul returului, RATB Grundfos a intrecut lejer pe Unic Piatra Neamt, cu 3-0. Dupa excelentele evolutii si rezultate din precedentele partide cu Universitatea Craiova si Rapid, in tabara nemteana se reaprinsese speranta intr-o revenire de senzatie in campionat. Impotriva celor de la RATB, insa, Unic a fost de-a dreptul penibila, cedind fara drept de apel dupa numai 50 de minute de joc efectiv. Reflectind starea de spirit din cadrul echipei antrenate de Petrica Stancu, "Monitorul de Neamt" titra "Sperantele la prima grupa valorica s-au naruit".
Bucurestencele de la Metal 33 s-au impus si in partida retur in fata brailencelor de la Braiconf. Cu o aparare mobila si un joc rapid si eficient la fileu, bucurestencele si-au apropiat victoria fara eforturi deosebite, in timp ce elevele lui Jean Preda au confirmat inca o data regula prestatiilor modeste din deplasare. Singurul lucru interesant al acestei dispute a constituit-o declaratia presedintelui clubului brailean, Constantin Rusinoiu: "Cind te rezumi la o simpla figuratie in teren, asa cum au facut jucatoarele noastre, nu te poti astepta la un rezultat favorabil. Inclin sa cred ca voleibalistele noastre pur si simplu nu au vrut sa joace". (ICT)

Comentarii