Inca o razbunare

miercuri, 01 martie 2006, 21:38
2 MIN
 Inca o razbunare

Romania: Lobont (’46 – Coman) – Contra (’88 – Badoi), Tamas, Chivu (’88 – Chivu), Rat – Fl. Petre (’73 – Oprita), Ov. Petre (’83 – Radoi), D. Munteanu (’73 – Patrascu), Cocis – D. Niculae, Mazilu (’85 – Balan). Antrenor: Victor Piturca.
Slovenia: Handanovic – Komac (’46 – Djokic), Ilic, Mavric, Zavru – Ljublijankic (’76 – Stevanovic), Zlogar,Ceh (’46 – Koren), Pecnik (’57 – Brecko) – Bilsa, Novakovic (’71 – Kokot). Antrenor: Branimir Oblak.
1-0, min. 22: Mazilu, voleu din 8 metri, la o centrare perfecta a lui Rat.
2-0, min. 53: Pecnik, deviaza imparabil in proprie poarta centrarea lui Cocis.
Echipa Romaniei a reusit, aseara, la Larnaka, prima victorie impotriva Sloveniei, razbunindu-se pe necazurile provocate de sloveni cu cinci ani in urma, la preliminariile Cupei Mondiale din 1998. Piturca a folosit formula de baza pe care se pare ca bazeaza, cu exceptia lui Mutu. Selectionerul sloven Oblak nu a avut la dispozitie patru titulari (portarul Cesar, Acimovic, Siljak si Cimirotic) si a folosit citiva debutanti. Cu o asemenea formula de joc, Romania a produs, in mod firesc, un joc superior fata de meciul de ieri, cu Armenia, dominind clar meciul pina in momentul cind scorul a devenit 2-0, dupa care tricolorii au sunat retragerea, provocind un iures de final al adversarilor, care au avut citeva mari ocazii de gol. Prima reusita a lui Mazilu la echipa nationala a fost precedata de o mare ratare a aceluiasi jucator, din 7 metri (‘2) si un sut bine plasat al lui Contra, respins de portar (’19), iar autogolul spectaculos care a consfintit rezultatul final a fost anuntat de o ratare monumentala a lui Cocis, care a trimis mingea cu capul pe linga poarta din centrarea inepuizabilului Rat. Fara a mai intra in detaliile meciului, trebuie spus ca Rat si (din nou) Cocis au fost oamenii meciului, ca Ovidiu Petre confirma inca o data (Piturca a semnalat, cu aceasta ocazie, ca deocamdata timisoreanul este titular iar Radoi rezerva!), iar Patrascu poate reprezenta o solutie ca inchizator. Mai trebuie umblat pe partea dreapta, unde nu se mai prea poate conta pe Contra, alaturi de solutia Badoi, selectionerul fiind obligat sa mai incerce pe Ogararu sau Stoican. Aceasta se va vedea in eventualele meciuri amicale pe care echipa Romaniei le va mai sustine pina la startul preliminariilor Euro 2008.

Comentarii