Incalzirea pentru Braila

duminică, 19 octombrie 2003, 23:00
3 MIN
 Incalzirea pentru Braila

Poli: Dulcianu – Gheban, Bernard (90^3 C. Paraschiv), Ad. Ilie, Ir. Ionescu, CERCEL – M. Vintila (’79 Fl. Croitoru), Dragoi, Ad. CRISTEA – M. Luca (’69 Dobrea), M. Pacurar. Antrenor: V. Simionas.
Callatis: BUDUR – D. Pirvu (’46 Cogaci), G. Ungureanu, T. Nicolae, Ad. Voicu, Al. Toma – Novac, Tanasa, Cornateanu – C. Petrache (’84 Chelu), M. Cozma (’62 Abaluta). Antrenor: I. Serbanica.
Arbitri: Fl. Chivulete (Bucuresti) – 7; C. Fecioru (Bucuresti) – 7; D. Birgaoanu (Bucuresti) – 7.
Spectatori: 6000.
1-0, min. 34: Pacurar, cu o lovitura de cap, dupa centrarea lui Cristea de pe stinga, din lovitura libera;
2-0, min. 53: Cercel, care a transformat o lovitura libera de la 17 metri, din pozitie centrala.
Pe vremea cind juca la Poli, antrenorul actual al lui Callatis, Imilian Serbanica era unul dintre regii neincoronati ai jocului de rummy. Printre „victimele” sale se numara si Vasile Simionas. Dupa aproape 30 de ani, ultimul a reusit sa-si mai amortizeze ceva din pierderi, succesul de simbata facind ca achitarea primei de victorie sa ramina in responsabilitatea conducerii iesene.
Victoria gazdelor, care nu au stralucit, a venit oarecum normal, desi dintre cele cinci echipe ce au vizitat Copoul in acest an (toate nou-promovate!), Callatis a lasat cea mai buna impresie. Chiar daca nu au reusit sa traga nici un sut pe poarta, dobrogenii (promovati cu trei zile inainte de inceperea campionatului, dupa retragerea Forestei!) au jucat deseori de la egal la egal cu mult mai titrata echipa gazda.
Poli s-a incalzit mai greu, excelentul Budur avind de lucru prima data abia in minutul 32, cind a parat sutul din cadere a lui Luca. Un avertisment inaintea deschiderii scorului, aparuta doua minute mai tirziu, in urma unei spectaculoase lovituri de cap a lui Pacurar. Acesta nu a vrut sa devina eroul meciului, tratind superficial in min. 45 finalizarea unei faze in care a facut instructie cu defensiva adversa. Al doilea gol, cazut tot in urma unei faze fixe, i-a facut pe ieseni sa se gindeasca mai mult la meciul de peste o saptamina, doar sutul lui Cristea (’57) si blocajul inexplicabil a lui Luca (’67) mai putind fi considerate apoi faze notabile ale unei reprize echilibrate, in care indrazneala oaspetilor (in jocul carora nu s-a simtit oboseala drumului de 12 ore facut vineri, cu un mijloc de transport depasit) s-a facut simtita pina cu citiva metri inainte de careul lui Dulcianu.
Asa s-a facut ca numerosii spectatori ce au profitat de intrarea libera, in ciuda frigului patrunzator, sa plece linistiti, cu gindul ca Poli are in continuare statutul de posibila divizionara A.
Gindurile antrenorilor
Vasile Simionas: „Trebuie sa recunosc ca adversarii ne-au surprins, jucind intr-o alta formula fata de datele pe care le aveam. Am suferit iarasi la constructie, mai ales la atacurile pozitionale, s-au gresit iarasi pase simple, insa am reusit sa ne impunem. Daca jucam ca la Onesti, putem cistiga si etapa viitoare, la Braila. In ceea ce-l priveste pe Botan, l-as primi inapoi la echipa chiar daca este singurul jucator din cariera mea de antrenor caruia i-am facut referat la conducere”.
Imilian Serbanica: „Mi-am dorit mult un rezultat bun insa, sincer, nimeni de la noi nu a prea crezut ca vom reusi o surpriza. Noi sintem o grupare platita la timp, dar la nivel de divizia C, in timp ce Iasul are cea mai buna echipa din serie”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii