Inotatoarele continua seria miracolelor

marți, 19 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Inotatoarele continua seria miracolelor

Palmaresul delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Sydney s-a imbogatit ieri cu o medalie de argint, a treia cistigata in concursul de natatie. Dupa ce simbata obtinuse bronzul in proba de 400 m mixt, Beatrice Caslaru a obtinut ieri locul secund in proba de 200 m mixt, fiind cronometrata cu timpul de 2 minute, 12 secunde si 57 de sutimi. Un timp, este nevoie s-o subliniem, cu 15 sutimi de secunda mai bun decit recordul national! Desi a pornit mai slab in cursa, braileanca a revenit exceptional pe a doua suta de metri, profitind ca stilul bras si cel liber sint favoritele sale. Medalia de aur a fost cistigata, in aceasta proba, de ucraineanca Yana Klocikova, care a stabilit un nou record olimpic, cu timpul de 2:10.68, iar medalia de bronz a revenit americancei Cristina Teuscher, in 2:13.32.
"Sint un pic dezamagita de faptul ca n-am reusit sa cistig aurul, insa este performanta cea mai buna de care am fost capabila aici si nimic nu-mi poate fura aceasta fericire. Ma asteptam sa obtin aurul, dar nu credeam intr-o riposta atit de puternica a ucrainencei Klocikova si cred ca nimeni n-ar fi putut s-o invinga aici", a declarat Beatrice. Ceea ce nu stia, probabil, ea la ora acestor declaratii si ar fi trebuit sa-i dea un motiv in plus de multumire este faptul ca arginul obtinut ieri reprezinta a sasea medalia olimpica din palmaresul natatiei romanesti, ceea ce inseamna ca la Syndey am cucerit (deocamdata) tot atitea medalii cit la toate celelalte Olimpiade de pina acum… Caslaru, in virsta de 25 de ani, nascuta la Braila, este tripla campioana europeana, in probele de 200 m mixt, 200 m bras si de stafeta de 4×200 m, la Campionatele Europene din anul 2000, de la Helsinki. Ea s-a clasat pe locul al patrulea in proba de 400 m mixt din cadrul JO de la Atlanta, din 1996.
Cealalta finala de la care aveam mari asteptari, cea de 200 m liber, a consemnat locul sapte obtinut de Camelia Potec, desi aceasta se calificase cu al doilea timp dintre toate concurentele. Se pare ca Potec nu se afla la Sydney in cea mai buna forma a sa, pentru ca in urma cu doua zile ratase prezenta in finala la 400 m liber, insa speram sa se poata revansa in finala la 4x 200 m mixt, unde romancele sint considerate printre favorite. Potec a ajuns la finis in 59 de secunde si 46 de sutimi, in trimp ce titlul olimpic a fost cistigat de australianca Susie O’Neill, in 1:58.24. Medalia de argint si cea de bronz au revenit slovacei Martina Moravcova, respectiv Claudiei Poll (din Costa Rica).
Stafeta masculina a Romaniei, formata din Dragos Coman, Cezar Badita, Razvan Florea si Ioan Gherghel, a ocupat locul 5 in seriile probei de stafeta 4×200 m liber, ratind calificarea in semifinale. (ICT)

Comentarii