Intoarcerea cu fruntea sus

marți, 28 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Intoarcerea cu fruntea sus

Penicilina Iasi a incheiat turneul de la Zagreb cu fruntea sus. Elevele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au invins in ultimul meci disputat in capitala Croatiei echipa ucraineana Galiceanka Galeksport Ternopil cu 3-1 (12, 23, -22, 17). In ciuda acestui succes, obtinut la capatul unui meci pe care iesencele l-au dominat in intregime, Penicilina nu a reusit sa obtina calificarea in faza superioara a competitiei europene, dar locul secund ocupat in clasamentul final al grupei este mai mult decit satisfacator. Nu trebuie uitat ca la Zagreb echipa noastra a intilnit reprezentantele a doua tari cu mare traditie in voleiul feminin, Croatia si Rusia, ambele participante la Olimpiada de la Sydney, precum si o formatie din Ucraina, tara foarte puternica in volei, de asemenea. Penicilina a trecut cu 3-0 de Mladost Zagreb si apoi s-a inclinat in fata echipei ruse Proton Balakovo, care a cistigat turneul fara nici un fel de probleme, obtinind calificarea. Poate ca in conditiile in care din sextetul nostru de baza n-ar fi lipsit Laura Dulcianu, accidentata, iar drumul parcurs din Romania pina in Croatia nu si-ar fi pus amprenta supra formei fizice a fetelor noastre, Penicilina ar fi luptat cu sanse mari pentru calificarea in optimile Cupei CEV…
Oricum, iesencele si-au egalat performanta obtinuta in urma cu patru ani, la un alt turneu de Cupa CEV disputat in Croatia, la Pola, cind a terminat tot pe locul al doilea. Dincolo de rezultatele in sine, imbucurator este faptul ca Cezara Ruxandoiu, Mihaela Formagiu si colgelele lor s-au mobilizat exemplar si au jucat excelent la Zagreb. Este un semn bun inaintea dificilelor partide cu Dinamo (in campionat) si Rapid (in semifinalele Cupei Romaniei).
Dintre echipele romanesti participante in turneele Cupei CEV, doar Dinamo s-a calificat in optimile de finala ale competitiei, beneficiind de o grupa foarte facila si de statutul de gazda. Dinamo a reusit sa cistige grupa a VIII-a preliminara, ale carei meciuri s-au disputat in complexul din Soseaua Stefan cel Mare, invingind in ultimul meci pe Belbusinessbank Minsk, din Belarus, cu 3-0 (25-14, 27-25, 25-22). Formatia bucuresteana trecuse cu acelasi scor de Volley 80 Petange (Luxemburg) si de echipa albaneza Dinamo Tirana. In optimile de finala ale Cupei CEV s-a calificat prima echipa clasata in fiecare din cele 12 grupe preliminare, alaturi de cele patru formatii care au fost finaliste, anul trecut, in aceasta competitie.
In ultimul meci al grupei a IV-a, de la Villebon (Franta), Dacia Pitesti a invins cu 3-0 (19, 13, 19) echipa portugheza Vilacondense si s-a clasat pe locul secund in final. Argesencele invinsesera cu 3-0 pe Holte IF, din Danemarca, dar au cedat cu 3-0 in fata echipei gazda, RC Villebon 91, care de altfel s-a si calificat in faza optimilor de finala. (ICT)

Comentarii