Intoarcerea la penibil

miercuri, 17 februarie 2010, 22:38
2 MIN
 Intoarcerea la penibil

Cind se parea ca ceva s-a schimbat in jocul echipei iesene de baschet feminin iar infringerea de la Alba Iulia, in fata unei echipe cu jucatoare mai experimentate, a fost privita cu ingaduinta, a venit restanta cu Sportul Studentesc si odata cu ea vechile obiceiuri ale baschetbalistelor iesene. Din nou procentaje proste (chiar penibile uneori), erori pe bada rulanta si caderi psihice in intervale scurte de timp, aceasta a fost reteta unei infringeri usturatoare a Politehnicii in fata unui adversar blindat cu junioare si care nu mai cistigase nici un meci in acest sezon. Si daca antrenorul Radu Boisteanu a refuzat sa faca orice comentariu legat de aceasta infringere rusinoasa, directorul sportiv Marius Cosoi era extrem de suparat pe evolutia modesta a echipei sale si a apreciat amprenta pe care o lasa in continuare la adversar revenirea la conducerea tehnica a sirbului Vasic. Dupa ce a inceput mai bine si a condus in primul sfert, echipa oaspete a cazut din nou in partea a doua si a permis gazdelor sa-si impuna ritmul alert si sa plece la vestiare cu avans de zece puncte. Necula s-a dovedit cea mai inspirata sub cos insa la fel de bine a colectionat din nou patru greseli personale si n-a prea mai jucat apoi, in vreme ce Panait a urmat-o ca marcatoare dar a surprins prin numarul mare de erori. La reluare Politehnica a dat senzatie ca poate regla lucrurile, s-a apropiat pina la 42-39 (min. 23) dar a scapat din nou lucrurile de sub control pentru un succes fara dubii al adversarului. Cu 25 de mingi pierdute in total (lideri fiind Browne – 8, Panait – 6 si Tatarinova – 5), cu procentaj de 7% la aruncari de la distanta (1/14) si un incredibil 20% la aruncari libere (2/10), Politehnica nici nu putea emite pretentii cita vreme Cioroiu si Gapeeva au aruncat in van, Walker n-a fost nici ea departe si a fortat mult de la distanta alaturi de Tatarinova iar Browne a aparut in joc mai mult dupa pauza si abia si-a mai spalat din pacatele mingilor pierdute cu recuperarile facute (14).

Pentru Politehnica au evoluat Walker (13 puncte, 1×3), Tatarinova (4), Browne (14), Panait (14) si Necula (12) apoi Gapeeva, Cioroiu, Alaiba (2) si Cilibiu.

Simbata iesencele joaca primul meci pe teren propriu din seria A2, urmind sa intilneasca pe nou-promovata Galactica Brasov. Partida se joaca la Scoala 39 incepind cu ora 12.00.

Comentarii