Ionut Bilba a dres busuioaca

Subtitlu

sâmbătă, 10 martie 2007, 00:14
5 MIN
 Ionut Bilba a dres busuioaca

Poli: Branet – Buta, Onut, Ir. Ionescu, Toma – Miclea (’57 – Palimaru), Naidin, Mijin, Paruolo (’57 -Tincu) – Silvasan, Bilba (’79 – Saric). Antrenor: Ionut Popa.
Jiul: Curca – C. Dinu, Kalai, Mihart, Lungan – Borza, Piclesan (’71 Spanoche), Bicfalvi, M. Gheorghe – Paleacu (’64 – Stemat), Dulcea (’46 – Teusan). Antrenor: Marin Tudorache.
Cartonase galbene: Naidin, Onut – Borza, Kalai.
Arbitri: Marius Bocaneala (Galati) – Octavian Sovre (Oradea), Dorin Mudura (Oradea).

1-0, min. 63: Palimaru este faultat de Kalai in careu, Bilba  transforma penaltiul acordat;
2-0, min. 73: Bilba , din lovitura de la 11 metri acordata dupa o cadere a lui Mijin in careu;
3-0, min. 81: Palimaru , din careul mic, dupa centrarea lui Tincu dintr-o lovitura libera;
4-0, min. 87: Irinel Ionescu  inscrie cu o executie de finete tehnica, "calcii" din apropiere, arbitrul creditindu-l pe el ca marcator desi Palimaru a indesat balonul in plasa.

Nu numai Sergiu Nicolaescu se pricepe la "revanse". Dupa o saptamina in care a fost facut praf datorita faptului ca a condus, desi avea carnetul suspendat pe motive bahice, Ionut Bilba a redevenit idolul Copoului. Pastrindu-si cumpatul in momente de cumpana, atacantul iesean a punctat de doua ori din penalty, deschizind culoarele spre cea mai categorica victorie obtinuta de Poli in acest sezon pe teren propriu.
Iasul s-a chinuit rau cu Jiul pina a reusit sa deschida poarta lui Curca. In primul act, desi a existat o dominare totala a gazdelor, a aparut doar o "bolta" a lui Bilba (’11), o centrare aiurea a lui Mijin (’20 – Bilba, ce avea poarta goala, dindu-se ca capul de bara de ciuda ca mingea nu a ajuns la el!), doua suturi sanatoase de la distanta parate de Curca (Naidin – min. 26 si Buta – min. 45) si o singura ocazie uriasa, in minutul 27, cind Paruolo a sutat din mijlocul careului iar portarul Jiului a respins cu piciorul. Exact in momentul in care se parea ca se intra in criza de timp, singele proaspat pompat de Popa si injectia de daruire trimisa din tribuna si-au facut efectul, in ultima jumatate de ora pe teren existind o singura echipa. Poli s-a descatusat ca urmare a reusitelor lui Bilba (care si-a asumat, mai ales la 0-0, uriasul risc de a fi ingropat definitiv de tribuna ieseana in ipoteza irosirii penaltiului) si a facut spectacol in ultimul sfert de ora, "minjii" Tincu si Palimaru aratind, in sfirsit, ca pot deveni exemplare de rasa iar noii veniti ca se obisnuiesc sa joace in "alb-albastru".

Bilba, "cocosul american"
Conform asteptarilor, Ionut Bilba a fost primit cu raceala de o parte a spectatorilor, care i-au taxat ultimele ispravi din afara gazonului. Pe linga scandarile galeriei, ce au facut trimitere la cuvintele "alcool" si "bicicleta", atacantul iesean a fost apostrofat si de alti spectatori in start. Evolutia buna a golgeterului din sezonul trecut si, mai ales, cele doua goluri inscrise, au semnat insa armistitiul intre parti. La tribuna oficiala chiar s-a glumit, spunindu-se ca ar fi fost mai bine ca Bilba sa fi ramas fara carnetul de sofer din toamna, pentru ca asta i-ar fi prins bine evolutiei sale sportive, in timp ce Ionut Popa a semnat sentinta: "I-am cerut sa fie «cocos» si a fost. Unul din aia mici, americani, care calaresc gainile mari!". Apropo de spectatori, prestatia acestora (ce au venit in numar mare, sase, poate sapte mii, in ciuda startului ezitant al Politehnicii in acest an) a fost de apreciat, dezlantuirea gazdelor aparind si dupa ce intreg stadionul s-a ridicat in picioare si a scandat "Iasul! Iasul!".

Antrenorii au cuvintul!

Ionut Popa: Am riscat ca nevasta-mea"
" Dedic aceasta victorie celor doi consilieri care au spus ca sint incapabil si pe care i-am facut prosti, referindu-ma la cunostintele lor fotbalistice. Daca s-a creat o confuzie si alti consilieri s-au simtit vizati de atacurile mele, le cer scuze. Victoria a venit dupa o repriza, a doua, care a fost una dintre cele mai bune din cariera mea de antrenor. Rezultatul se datoreaza si publicului, care i-a impresionat pina si pe jucatorii ce au venit de la Timisoara, acolo unde se spune ca atmosfera e de exceptie. Ma bucur pentru ca cei doi copii, Tincu si Palimaru, au intrat bine in joc fata de alte partide si ca jucatorii mi-au raspuns fotbalistic dupa ce, suparat fiind pe ei, aseara am parasit antrenamentul, pe final, lasindu-i cu secunzii, iar dimineata i-am certat 40 de minute de nu s-au vazut. In prima repriza mi-a fost frica sa nu ne fi parasit iarasi norocul, insa pina la urma am obtinut o victorie normala. Am si riscat la un moment dat pentru ca si nevasta-mea a riscat atunci cind m-a prezentat parintilor ei!".

Marin Tudorache: "Ati fost mai buni"
"Ne-a batut o echipa foarte buna, ce ne-a depasit la toate capitolele. Nu am repetat meciurile bune din primele etape si nu am reusit sa punem probleme in atac, pe fondul presingului continuu la care ne-a supus adversarul si la care nu am facut fata. Sansele de evitare a retrogradarii se micsoreaza de la un meci la altul".

Dedicatiile primarului
Primarul Iasului, Gheorghe Nichita a dedicat victoria adversarilor sai politici! "Dedic aceasta victorie domnilor Cirlan si Fenechiu! Ii astept sa vina la tribuna oficiala, sa ajute echipa si voi fi primul care voi spune iesenilor ca e si meritul lor in rezultatele Politehnicii. Daca aceasta campanie politica desantata la adresa fotbalului va inceta, echipa va face treaba chiar si cu bani putini. Si cred ca asta merita acest public iesean, care a fost minunat" a spus primarul, care a dat asigurari ca va ramine un fervent sustinator al sportului: "Vreau sa le spun iesenilor ca imi voi respecta promisiunile date in campania electorala si voi sprijini in continuare sportul si fotbalul, indiferent de atacurile la care voi fi suspus. Totodata, repet ca sint deschis oricarui om de afaceri care vrea sa se implice financiar la club. El trebuie doar sa doreasca binele echipei si nu sa ceara avantaje de la Primarie".

Comentarii