Jucam in semifinale

duminică, 16 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Jucam in semifinale

Soarta celui de-al doilea turneu semifinal din prima subgrupa a Diviziei A la volei feminin, disputat in week-end la Piatra Neamt, s-a decis in meciul direct dintre echipa locala Unic si Penicilina Iasi. Dupa meciurile din prima zi (Rapid – Penicilina 3-1 si Unic – RATB 3-1), era clar ca Rapid nu mai poate scapa locul intii in clasament, iar locul al doilea, care asigura, de asemenea, calificarea in semifinale, urma sa fie decis de intilnirea dintre nemtence si iesence.
Profitind de presiunea psihica enorma ce apasa pe umarul jucatoarelor gazda, Penicilina a inceput meciul foarte bine, demonstrind cu claritate ca are o clasa peste sextetul nemtean. Cu Mihaela Formagiu senzationala in atac, imposibil de oprit de catre blocajul celor de la Unic, bine secondata de Cezara Ruxandoiu si de celelalte coechipiere ale sale, Penicilina s-a impus in prrimele doua seturi cu 25-20 si 25-16, aducindu-i la exasperare pe suporterii echipei gazda. Partida se indrepta spre un categoric 3-0, setul al treilea fiind dominat cu autoritate tot de iesence. La 13-6 pentru Penicilina, exasperat de neputinta propriilor jucatoare si vazind cum toate cheltuielile sale din ultima vreme se duc pe apa simbetei, presedintele clubului Unic, Vasile Ouatu, a intrat nerrrvos pe teren si l-a lovit pe arbitrul secund Nicolae Marin, rupindu-i acestuia tricoul! Meciul s-a intrerupt pentru schimbarea ca arbitrul sa-si schimbe bluza, iar Vasile Ouatu a fost scos din sala cu forta. In absenta s-a s-a produs o rasturnare de scor incredibila. De la 14-21, Unic Piatra Neamt a egalat la 22-22 si a cistigat in prelungiri. Atmosfera devenise irespirabila in sala din Piatra Neamt… Setul al IV-lea a fost foarte echilibrat pina la 19-19, dupa care iesencele si-au dat seama ca au o sansa enorma, pe care nu trebuie sa o rateze si s-au desprins la 23-19. Unic a mai avut puterea sa egaleze la 23-23, dar a cedat in final, pusa cu botul pe labe de o echipa ieseana vizibil mai buna. Au jucat:
Unic: Constantinescu – Raita, Danoiu, Dumitrescu, Ivan, Cuejdeanu (Chivorchian, Zamfir, Jinga, Corciu).
Penicilina Iasi: Dochia – Ruxandoiu, Androhovici, Dulcianu, T. Popa, Formagiu (Giurgea, Cotoranu, A. Popa).
Duminica, in ultima zi, jucatoarele iesence au dat din nou mari emotii propriilor antrenori, pierzind meciul cu RAT Bucuresti cu 1-3 (-16, -22, 20, -14)! Nemtencele aveau nevoie de victorie in ultima partida a turneului, cu Rapid, pentru a prinde locul II si a se califica in semifinale, dar nici o minune nu mai ea posibila: bucurestencele au cistigat cu 3-1 (23, 15, -19, 21).
In semifinalele campionatului national, Penicilina va juca impotriva Universitatii Bacau, iar Rapid va intilni pe Dinamo. Cistigatoarele semifinalelor isi vor disputa titlul. (Ion TEODOR)

Comentarii