Judoka ieseni sint pe val

marți, 13 noiembrie 2007, 21:57
2 MIN
 Judoka ieseni sint pe val

 aca medalia de argint obtinuta recent de echipa de judo de la CSS Poli Unirea Iasi la Campionatul National U23 a fost considerata momentul relansarii acestui sport la Iasi, confirmarea a venit din plin la Nationalele pe echipe U20, desfasurate la sfirsitul saptaminii trecute la Polivalenta si care a adus alte doua medalii de argint, atit pentru baieti cit si pentru fete.

"Aceste rezultate imi dau dreptate cind spun ca sintem pe un drum bun. De ani de zile la baieti Liberty Oradea domina copios si victoriile cu 7-0 erau ceva curent. Chiar daca am pierdut finala cu ei macar am facut-o cu 3-4. In plus, noi reprezentam doar judetul Iasi, pe cind Clujul si Oradea au centre olimpice, Dinamo a facut fuziune cu Arad si Sibiu iar Steaua cu Petrom Ploiesti. Noi sintem echipa de judet iar ei formeaza selectionate.", spune Ion Moraru, cel care alaturi de Florin Grosu a condus echipa de baieti.

Cu opt echipe la start, CSS Poli Unirea a inceput in grupa cu Dinamo Bucuresti (victorie 4-3), CSS Onesti (7-0) si Liberty Oradea (3-4). In semifinala iesenii au dispus de Soimii Sibiu cu 7-0 apoi au dat din nou de oradeni si au pierdut tot cu 3-4. Asadar medalie de argint pentru echipa formata din Remus Hilitanu, Ionut Raducanu (ambii la 60 kg), Sebastian Luca, Leon Iordache (ambii 66 kg), Nicusor Avram (73 kg), Grigore Popa (81 kg), Ioan Remarencu, Stefan Scurtu (ambii 90 kg), Dumitru Sacaliuc (100 kg) si Vladut Simionescu (^100 kg).

La feminin echipa de U23 n-a primit credit pentru a participa la Nationalele de la Focsani insa noul val a demonstrat ca merita atentie si a luat argint la competitia U20. Cu o competitie care a avut la start sapte formatii, echipa pregatita de Iulian Perdun si Alexei Colin a strins doua victorii identice in grupa (5-2 cu Dinamo si CSS Deva) si a pierdut cu 3-4 partida cu Steaua-Petrom.

In semifinala CSS Poli Unirea a dispus de U Cluj cu 4-3 apoi s-a vazut invinsa in finala de Steaua-Petrom cu 2-5. Asadar o noua medalie de argint pentru ieseni venita de la echipa care le-a avut in componenta pe Ema Humelnicu (48 kg), Elena Iovita (52 kg), Mariana Pirgari (57 kg), Magda Tanase, Simona Ciobanu (ambele la 63 kg), Roxana Moisa (70 kg), Victoria Balaban (78 kg) si Irina Savcenco (A78 kg).

"Trebuie sa remarc organizarea foarte buna a competitiei, reusita de Asociatia Judeteana de Judo, CS Politehnica, CSS Unirea, Directia de Sport si FR Judo. In acelasi timp, tin sa multumesc sponsorilor nostri, cu totii fosti judoka: Gabriel Mardarasevici, Cornel Nistor, George Olaru si Neculai Comanescu.", a mai completat Ion Moraru, tehnician care, paradoxal, si-a dat demisia din functia de antrenor de la CS Politehnica incepind cu 1 noiembrie, dupa ce a reclamat finantarea sectiei sub nivelul rezultatelor obtinute de spotivii pe care-i antreneaza.

Comentarii