La prinz, iesenii pot fi lideri!

sâmbătă, 07 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 La prinz, iesenii pot fi lideri!

Cea de-a patra etapa a campionatului primei grupe valorice, programeaza la Iasi intilnirea dintre Politehnica Moldrom si BRD Ploiesti. Pentru studenti, aceasta partida este un bun prilej de a urca pe prima treapta a clasamentului, cu conditia sa depaseasca cosaverajul pe care-l are in prezent CSU Forest Sibiu (+15), echipa care joaca la Bucuresti cu Erbasu Steaua. Practic, gazdele au prima sansa la victorie in intilnirea de astazi, asta si datorita faptului ca in ultimele partide de verificare, sustinute in vara, s-au impus de fiecare data. "Plecam cu prima sansa in acest joc si ma bucura foarte mult ca baietii nu s-au relaxat dupa victoria cu SOCED. Avem un adversar dificil, prin omogenitatea echipei de baza, dar cred ca ne vom impune." – ne-a declarat antrenorul principal, Dragan Petricevic. Echipa pregatita de I. Dobrescu si V. Barba, clasata pe locurile 3-4 in clasament, la un punct in urma iesenilor, vine dupa o partida in care a umilit pur si simplu pe Erbasu Steaua (scor 82-60). Cu doi jucatori de lot national, Horia Paun si Constantin Mircea (ultimul fiind imprumutat in toamna de Dinamo pentru jocurile din Cupa Koraci), oaspetii vin la Iasi hotariti sa incerce o surpriza. Alaturi de cei doi jucatori mentionati mai sus, lotul ii mai cuprinde pe: Ciorobea, Miulescu, Dumitrache, Pascu, Radulescu, Necula, Caprarescu, Nicolae si Constantinescu.
Tabara ieseana se confrunta cu o situatie inedita, aceea de a ocupa fotoliul de lider, dar acest lucru nu-i gaseste pe studenti cu capul in nori. Constienti de momentul favorabil creat, iesenii au continuat pregatirile cu toata seriozitatea, pentru a oferi senzationalului public din Sala Polivalenta inca un moment de satisfactie. Cum nu sint probleme de lot (doar Mitica Anghel a facut antrenamente mai putine, menajindu-si spatele), antrenorii D. Petricevic si P. Magurean vor aborda partida cu urmatorii jucatori: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Savin.
Partida va fi arbitrata de cuplul S. Dabija – G. Dima (ambii din Bucuresti).
Celelalte partide ale etapei: SOCED Bucuresti – Carbochim Cluj; Herlitz Mobex Tg. Mures – Dinamo; Erbasu Steaua – CSU Forest Sibiu (grupa 1-8) ; Elba Timisoara – Romradiatoare Brasov; West Petrom Arad – CSU Galati; Sportul Studentesc Bucuresti – Farul Constanta; "U" Sanex Cluj – Rapid Epson Bucuresti (grupa 9-16). (Lucian MINUT)

Comentarii