La trinta cu liderul

sâmbătă, 06 martie 1999, 00:00
2 MIN
 La trinta cu liderul

Pauza competitionala impusa de actiunea lotului national de seniori ia astazi sfirsit. Echipele angrenate in campionatul primei divizii masculine de baschet revin astazi in arene, urmind sa dispute inca doua etape care vor stabili configuratia finala a clasamentelor inaintea play-off-ului si play-out-ului. Politehnica Moldrom intilneste la Bucuresti pe Dinamo, campioana en-titre, echipa care a reusit victoria si in partida tur, cu 81-71. Gazdele de astazi, fara a avea nici un jucator selectionat la echipa reprezentativa (!), au participat la sfirsitul saptaminii trecute la un turneu organizat de SOCED, unde au terminat pe pozitia secunda, fiind invinsi doar de echipa organizatoare. In componenta lotului antrenat de Dan Berceanu, nu exista nici o modificare fata de partida din tur. Transferul pivotului de culoare, David Colbas, originar din Guadelupa, adus cu destul tam-tam la sfirsitul anului trecut, a cazut repede jucatorul fiind depistat cu probleme medicale. Fara a evolua mai mult de o repriza in cele citeva etape jucate in retur, el nu a afectat angrenajul dinamovist, care se bazeaza, in principal, tot pe sirbii Simic, Krupnikovic si Markovic, dar si pe veteranii Vinereanu sau Ivanov.
Si daca la Iasi Poli Moldrom nu l-a folosit atunci pe Sestopal, el nu va lipsi astazi, antrenorul Petricevic anuntind ca lotul care a facut inca de ieri deplasarea cuprinde toti jucatorii. Din pacate, la antrenamentul de joi, capitanul echipei, Costel Moscalu, a facut entorsa si prezenta lui in teren este incerta. Daca el nu va putea fi folosit astazi, el va intra marti, atunci cind studentii vor intilni pe Steaua, in restanta ramasa de disputat. Petricevic a spus ca din aceste doua partide spera sa reuseasca o victorie, pentru a putea sa-si asigure locul cinci in final, el declarind ca iesenii nu intentioneaza sa-si aleaga un adversar pentru play-off, pentru ca indiferent unde joci doua partide in deplasare (la Cluj sau Tg. Mures) important este doar jocul echipei. "Dinamo pleaca astazi cu prima sansa, insa noi o sa vedem cit ne-a ajutat pauza competitionala. Nu pot sa promit o victorie pentru ca am vazut in pregatiri o anumita inconstienta la o parte din jucatori. Cred ca pe ei, comparativ cu conducerea echipei, ii macina mai putin locul ocupat in clasament, sau asa au aratat-o la antrenamente" , a mai declarat "principalul" iesean.
Celelalte partide ale etapei: Univ. Elba Timisoara – CSU Astral Sibiu (in tur, 68-76); SOCED Bucuresti – Steaua Bucuresti (89-78 dupa prelungiri); Herlitz Mobex Tg. Mures – Univ. Carbochim Cluj (restanta care se disputa pe 10 martie) (grupa 1-8), Rapid Bucuresti – BRD Ploiesti (82-83), Romradiatoare Brasov – UT Sanex Cluj (75-58), Metropola Bucuresti – Subansamble Auto Univ. Pitesti (63-75) (grupa 9-16). (Lucian MINUT)

Comentarii