Manole rateaza un hat-trick

luni, 15 martie 1999, 00:00
4 MIN
 Manole rateaza un hat-trick

Stadion Municipal, 300 spectatori, vreme rece, burnita, teren bun.
Dacia: Haisan – Radulescu, Samoila, Badea, Bratosin (’89 E. Cristian) – Ciocea, Dobrescu, Balta, Stoian – Pasceanu (’46 Rubita), Buricea (’65 Munteanu).
Poli: Cimpeanu – Gavrilescu, Ilie, Urdaru, Petrache, Bordeanu – Manole (’65 Botan), Cotan, Puscas – Stancu (’46 Decu), Cojocaru.
Cartonase galbene: Puscas, Ilie, Stancu.
Arbitraj bun: C. Marinescu; D. Lazarescu (ambii din Bucuresti), G. Stefanovici (Suceava).
Observator FRF: C. Costinescu (Bacau).
0-1, min. 30: aflat pe dreapta Manole ia o minge pe cont propriu, "1-2" cu Stancu si sut plasat din careu;
0-2, min. 54: Cotan il angajeaza la marginea careului mare pe Manole si acesta inscrie cu un sut la colt;
1-2, min. 76: Ilie il faulteaza in careu pe Balta care transforma penaltiul acordat.
Cind echipa braileana apare pe teren nici nu stii unde urmeaza sa se dispute meciul. In tribuna stau Bratianu II, Dragoi sau Sandu Minciu in timp ce gazonul este calcat de crampoanele multor pustani carora lama de barbierit poate sa le lipseasca oricind din dotare. Mirarea il cuprinde si pe Sandu Minciu: "De abia m-am lasat de fotbal si parca nu mai joc de o suta de ani. Cind jucam, pustii astia nu erau nici copii de mingi!" Mindru de el, un civil se "desconspira": "La doi le-am dat eu bilet de voie pentru ca nu aveau cu cine juca!". Mirarea cea mai mare vine insa tot din rindul celor din garda veche: "Cum, Badea joaca la Dacia? Pai nu prinde echipa de la sala cind jucam noi!" In atare conditii pronosticurile brailenilor curg "de la 4 in sus" pentru oaspeti. In prima jumatate de ora, datorita absentei fotbalului, doar "mistourile" mai fac sa incalzeasca separeul de la tribuna oficiala, concursul de replici fiind cistigata de: "Mai bine o ascultam pe nevasta-mea si stateam doua ore in balcon, acasa, ca fotbal, la stadion oricum nu vad". Probabil Manole are un circuit inchis cu aceasta tribuna pentru ca imediat se "supara", ia o minge pe cont propriu si deschide scorul. Stancu incearca sa profite de caderea gazdelor insa rateaza incredibil de trei ori (min. 38, 42, 43) si la cabine iesenii intra cu mult sub cota propusa si asteptata de suporterii ei.
Debutul partii secunde apartine tot lui Manole, cel care vrea parca cu tot dinadinsul sa-si contrazica antrenorul care dupa prima etapa, in care a fost MVP-ul lui Poli, l-a etichetat drept un jucator nemodern. Urmarea este un nou gol si o alta mare ocazie iorsita. Din prea multa dorinta de a simti gustul hat-trick-ului, Manole executa si penaltiul acordat in minutul 54 dupa un fault al lui Haisan asupra lui Cojocaru insa portarul gazdelor stie ca loviturile de la 11 metri sint parate cel mai usor cind sint trase la semiinaltime si reuseste sa respinga. Brailenii isi mai aduc aminte ca au voie sa ajunga si in jumatatea adversa insa poarta pare prea mica pentru ei, suturile anemice trecind de fiecare data pe linga. Cu un sfert de ora inainte de final insa Ilie fuge jumatate de teren in spatele lui Balta si gaseste normal sa-l agate abia atunci cind braileanul ajunge in careu si drept urmare Dacia reuseste sa inscrie, nesperat, al optulea gol in actualul campionat.
Poli pare ca prinde frica si tine cit mai mult balonul si reuseste sa nu se faca injurata de toti pronosportistii seriosi care au jucat "2" solist la acest meci desi in ultimul minut Balta a fost la un pas de a ajunge singur cu Cimpeanu.
Asadar, iesenii au prins podiumul insa au ramas din nou datori.
+ Arbitrul Marinescu nu a fluierat inceputul meciului pina cind muzica difuzata de la statia de amplificare nu a fost oprita. Fanii lui Bob Marley (se cinta "No woman, no cry") au strimbat din nas… + Apropo de muzica. In fata tribunei, un militar destul de colorat a intretinut tribunele cu un numar special de dans inainte de inceperea meciului. + Foarte frumos stadionul brailean! + Meciul "vedeta" a fost unul de "C", Petrolul Ianca Braila – FEPA Birlad care a inceput imediat dupa sfirsitul partidei de "B". De altfel, oamenii ce activeaza in fotbalul brailean spuneau ca se va face totul ca Petrolul sa promoveze si la anul sa joace tot pe Municipal in timp ce Dacia, deja condamnata, va fi "transferata" la Ianca. + Cind un spectator si-a exprimat nemultumirea fata de jocul penibil al lui Buricea (fiul unui cap al lumii interlope brailene, eroul bataii cu parul de la amicalul cu Dunarea Galati), un prieten l-a sfatuit sa coboare vocea cu o intrebare sugestiva: "Vrei sa ramii fara masina?" + La sfirsitul meciului, la vestiarele oaspetilor, un individ l-a intrebat pe Romila II: "Cu asa jucatori, de ce nu jucati fotbal?" Raspunsul dat de tehnicianul iesean a venit imediat: "Aceasta este parerea dumneavoastra!" + Eugen Tudose (antrenor Dacia Unirea): "Nu ma asteptam sa pierdem la o diferenta asa mica. Tinind cont de ocazii, poate, iesenii, care au dominat tot timpul, meritau mai mult. Nu am ce sa cer mai mult de la jucatorii pe care ii am". + Mihai Romila (antrenor FCM Poli): "Cind joaca cu Poli Iasi fiecare echipa se mobilizeaza la maxim. Jocul nu a stralucit, baietii putind mult mai mult insa am luat cele trei puncte. Odata cu reintrarea lui Matinca, jucator de care avem mare nevoie, se va mai schimba ceva. S-a dovedit inca o data ca 2-0 este cel mai periculos scor. La debutul lui, Decu s-a miscat destul de bine insa si el a avut cinci, sase luni de inactivitate. Rocarul ramine principala contracandidata la locul 2". (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii