Marc a plonjat la Mioveni

miercuri, 04 iulie 2007, 20:55
3 MIN
 Marc a plonjat la Mioveni

Anuntat drept transferabil, portarul Politehnicii Iasi, Traian Marc, a ajuns aseara in cantonamentul Daciei Mioveni, echipa la care este foarte probabil sa evolueze in sezonul viitor. Presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca, a anuntat ca Marc a primit acceptul de a se pregati cu echipa nou-promovata in Liga I, admitind si ca imprumutul jucatorului este ca si parafat. "Nu am semnat inca actele, insa am stabilit datele tranzactiei, Marc primind acceptul nostru de a merge in cantonamentul Daciei. Vom primi 35 000 euro pentru acest sezon, la finalul lui urmind a finaliza colaborarea. Daca il vom dori inapoi pe Traian, vom returna cei 35 000 euro. In ipoteza in care Dacia il va vrea definitiv, ne va mai plati inca 35 000 euro. Daca noi nu-l vom mai dori, iar Dacia nu vrea sa-l cumpere definitiv nu vom mai primi nici un ban, insa vom detine 50% din drepturile asupra jucatorului, la fel ca si Mioveniul".
Contactat telefonic, Marc, ce trebuia sa ajunga aseara in cantonamentul echipei pregatite de un fost antrenor al Politehnicii, Ion Moldovan, s-a aratat fericit de vestea transferului. "In primul rind vreau sa le multumesc tuturor celor de la club, care s-au comportat exemplar cu mine in toata perioada in care am fost legitimat la Poli. Nesansa mea a fost ca l-am avut in fata pe Branet, unul dintre primii trei portari ai tarii, asa ca nu am putut sa-mi demonstrez calitatile. Sper ca la Mioveni sa am aceasta sansa si cariera mea sa se relanseze" a spus fotbalistul a carui sotie si-a gasit deja un serviciu la o banca din Pitesti. Marc ar putea fi al doilea jucator vindut in aceasta vara de Poli daca Gloria Buzau va respecta intelegerea asupra lui Claudiu Ionescu si va plati 50 000 euro pentru transferul acestuia.
In rest, jucatorii disponibilizati de Poli nu au o situatie prea roza. Tarlea si Mitrovic, care, in lipsa de oferte, s-au prezentat marti seara la antrenamentele Politehnicii, au fost trimisi la echipa a doua, Iurisniti nu are nici el nici o varianta palpabila, la fel ca si Silvasan, care incearca sa fie reprimit in Copou iar trecerea lui Saric la Otelul Galati pare a deveni improbabila. De Cata nu se aude nimic, iar Ciubancan doreste sa continue la Resita. Un alt fotbalist disponibilizat care are sanse de a juca in Liga a II-a este Irinel Ionescu, aflat in probe la CS Otopeni.

2-2 cu Botosani
Politehnica Iasi a disputat aseara un joc amical la Vorona contra formatiei de liga secunda FC Botosani, reprizele avind o durata de 50 de minute. Gazdele au pornit in forta, inscriind in primul sfert de ora de doua ori. Iesenii au revenit pe finalul primului act, gratie celor doi atacanti, Palimaru si Bilba (intrat in locul sirbului Vukajlovic, aflat in urma cu pregaitrea) ce au marcat in minutele 30, respectiv 40. Dupa pauza, cind formatia de liga I a aliniat o garnitura si o formula de joc schimbata, nu s-a mai inscris.
Componenta echipelor cu care a evoluat Poli: Branet – Onut, Ciobanu, Kalai, L.Munteanu – Buta, Naidin, Mijin, Sfirlea –  Vukajlovic (Bilba) – Palimaru – in prima repriza; Plesca – Bernard, L. Munteanu, Ad. Ilie – Homei, Tincu (Leucuta), Milea, Sfirlea, Paruolo (Toma) – Peres, Stiubei – in actul doi.

Comentarii