Meciul meciurilor

vineri, 24 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Meciul meciurilor

Asteptata de mult timp, ziua in care Braila si Iasul isi vor masura fortele a sosit! Astazi, orasul de la malul Dunarii este in fierbere, gindul revenirii in elita fotbalului romanesc fiind, ca si la Iasi, in mintea multor braileni. Si tot ca la Iasi, principalul finantator al formatiei de fotbal este Primaria, duelul dintre cele doua echipe depasind astfel nuanta strict sportiva. Asemanarile intre cele doua rivale pot continua daca ne referim la loturile de jucatori – in ambele tabere „numele” (Iftodi, Mindileac sau Dicu, contra Luca, Bernard ori Pacurar) sint impletite cu „sperantele” (Nicolita pe de o parte, Cristea in cealalta) – ori la al doilea „prenume”, Unirea si, punctual, la validitatea tuturor jucatorilor sau la numarul de puncte avute in ambele clasamente (la zi, 22 , la „adevar”, ^7).
Diferente apar pe bancile tehnice, unde apar elanul tineretii fostului jucator bistritean Ion Balaur (ce a pregatit in sezonul trecut pe FC Vaslui) si rutina lui Vasile Simionas.
Incarcatura psihica a partidei (gazdele au la dispozitie doar victoria in timp ce iesenii au spus ca se pot multumi si cu o remiza) si chiar usorul decalaj valoric al loturilor (in favoarea lui Poli) fac ca avantajul terenului propriu sa fie oarecum compensat. Acest lucru s-ar putea simti si in tribune, unde galeria oaspetilor si-a anuntat o prezenta consistenta. Rezulta caracterul foarte echilibrat al unei dispute ce a fost pregatita cu minutiozitate de ambele tabere, studiul casetelor video cu inregistrari ale adversarilor fiind efectuat atit pe malurile Dunarii cit si in Copou. Gazdele mizeaza pe faptul ca experimentatul Iftodi pune in valoare viteza si tehnica coechipierilor sai Dicu, Nicolita sau Claudiu Stan in timp ce iesenii se bazeaza pe cea mai solida aparare a seriei si gindesc la exploatarea faptului ca mijlocasii Daciei nu se omoara sa faca si faza defensiva, scenariu ce a fost prezent si in tabara onestenilor.
Una peste alta, o partida cu miza dubla pentru echipele ce sint cotate ca principale favorite la promovare, o partida ce poate avea repercusiuni serioase si asupra moralului combatantelor ce ocupa inaintea rundei de astazi primele doua pozitii, cu golaveraj mai bun al Iasului.
Formatiile probabile
Dacia: Mindileac – Olenic, G. Baciu, M. Popa – Vioreanu, Iftodi, Margarit, Nicolita, Dicu – P. Gheorghe, Cl. Stan.
Poli: Dulcianu – Gheban, Bernard, Ad. Ilie, Ionescu, Cercel – Fl. Croitoru, Dragoi, Cristea – Luca, Pacurar.
Celelalte meciuri ale etapei: Gloria Buzau – Callatis Mangalia; Metalul Plopeni – Midia Navodari; CSM Medgidia – FC Onesti; Oltul Sf. Gheorghe – Unirea Focsani; Laminorul Roman – FC Vaslui; Precizia Sacele – Petrolul Moinesti; Electrica Constanta – Poiana
Cimpina. (Ovidiu MINEA)

Comentarii