Metal 33 – revelatia inceputului de sezon in Divizia A la volei

miercuri, 28 octombrie 1998, 00:00
2 MIN
 Metal 33 – revelatia inceputului de sezon in Divizia A la volei

Etapa a patra a Diviziei A la volei feminin a fost una cit se poate de linistita, toate echipele care au jucat pe teren propriu trecindu-si victoria in cont. Mai mult decit atit, doar doua din formatiile vizitatoare au reusit sa smulga un set ori doua, "performerele" numindu-se Unic Piatra Neamt si Dacia Pitesti. In ceea ce le priveste pe nemtence, infringerea lor (1-3) la Craiova era previzibila, chiar daca Universitatea este nou promovata. In Banie s-a construit o echipa noua si foarte valoroasa, fiind transferate in aceasta vara jucatoare experimentate, precum Halus, Corbu, Dina, Mutascu si Butnaru. Oricum, Unic a opus o rezistenta puternica, pierzind primele doua seturi la 11, respectiv 13, semn ca infringerea din etapa precedenta, 0-3 pe teren propriu cu Metal 33, a fost un accident. Apropo de Metal 33, trupa lui Aurel Dragan a pornit foarte bine in noul campionat, trecindu-si in cont pina acum trei victorii si o singura infringere, ceea ce le-a ajutat sa urce pe locul al treilea in campionat. O pozitie bine meritata, daca ne gindim ca "metalistele" au cistigat in fata a doua echipe mai bine cotate, RATB si Unic Piatra Neamt.
Revenind la etapa de simbata, sa spunem ca victoriile obtinute de Rapid si Universitatea Craiova cu 3-0, impotriva Braiconf si respectiv Universitatii Cluj, se incriu in aria normalului, diferenta de valoare dintre combatante fiind evidenta. Despre meciul dintre Dinamo si Penicilina am scris la vremea sa si nu mai revenim, pentru ca ar trebui sa ne intrebam din nou, retoric, ce le-a facut pe fetele noastre sa joace atit de prost. In fine, cea de-a patra echipa bucurestena, RATB, pare in plina revenire de forma dupa inceputul mai ezitant de sezon, campioana din ’97 cistigind cu un lejer 3-0 in fata brasovencelor de la Romradiatoare. Se pare ca echipa de sub Timpa si-a propus si in acest an ca unic obiectiv evitarea retrogradarii, ceea ce implica cistigarea a cit mai multe meciuri posibile acasa, iar in deplasare… figuratie.
In etapa de simbata avem trei meciuri care se anunta tari: Penicilina – Universitatea Bacau (dupa ce am vazut in recenta dubla mansa din Cupa, totul pare posibil), Unic Piatra Neamt – RATB (inca o infringere pe propriul teren ar insemna o adevarata catastrofa pentru fetele de sub Pietricica) si Dacia Pitesti – "U" Craiova (la oaspete vor evolua nu mai putin de trei ex-pitestence!). Rapidul joaca la Cluj si acolo numai daca nu vrea nu cistiga. (Ion TEODOR)

Comentarii