Miracolul Penicilina

marți, 30 octombrie 2001, 00:00
3 MIN
 Miracolul Penicilina

La sfirsitul saptaminii trecute, doua dintre echipele iesene s-au aflat in ipostaze asemanatoare: au trebuit sa joace impotriva campioanei. Baschetbalistii de la Poli Omega Tehnoton au primit vizita puternicei West Petrom Arad, iar voleibalistele de la Penicilina au jucat in deplasare cu Rapid. Daca baietii au fost la un pas de a produce marea surpriza, pierzind jocul intr-un final strins, influentat si de arbitri, elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au reusit, in schimb, sa "detoneze" marea bomba a etapei a treia in Divizia A la volei feminin, cistigind cu 3-1 in Giulesti. Un succes cu atit mai neasteptat si mai pretios cu cit echipa noastra, aflata intr-un evident proces de reconstructie, venea dupa doua jocuri obositoare, ambele incheiate in tie-break si nu putea conta pe una dintre titularele de baza, Laura Dulcianu. Probabil, insa, ca ambitionate de aceasta stare de lucruri complet nefavorabila, cele care au intrat simbata in teren au facut un meci realmente magic, reducind la tacere galagioasa si deloc curtenitoarea asistenta din sala Rapid. Multi si-au adus, aminte, poate ca Penicilina ar fi meritat sa cistige cu 3-1 si jocul cu Rapid, din primavara, in sferturile de finala ale campionatului, cind doar arbitrii s-au opus unui succes iesean. Razbunarea s-a produs acum, la o distanta cu citeva luni, cind Tatiana Popa si colegele lor s-au intors in Grant hotarite sa demonstreze ca valoarea nu sta la cheremul perosnajelor cu fluier in gura.
Probabil ca aceasta si este magia care face din Penicilina de ani buni de zile cea mai valoroasa echipa din sportul iesean: ea "renaste" absolut miraculos, chiar si atunci cind pierde jucatoare, ori cind le are prin spitale, reusind victorii absolut de senzatie in fata marilor echipe ale campionatului. Rapid, Universitatea Bacau ori Dinamo au simtit acest lucru pe pielea lor de multe ori in ultimele editii de campionat.
Probabil ca multi se intreaba cum a fost posibil ca simbata, jucind cu o echipa pe jumatate schimbata fata de campionatul trecut (fara Ruxandoiu, Dulcianu si Giurgea), in care doua fete abia iesite din juniorat (Delia Marian si Alina Melinte) au fost promovate vrind-nevrind titulare, Penicilina sa invinga la ea acasa pe campioana Rapid. Antrenorul Nicu Roibescu spune ca nu e nici un secret: doar munca si seriozitate, pe linga talentul de rigoare, care e floare rara. Cert, este, insa, ca, in ciuda celor care ii preziceau apropiatul "naufragiu", echipa ieseana joaca bine si eficient la acest inceput de campionat. Mihaela Formagiu, care a redevenit tragatoarea de temut de acum un an – doi in urma si Cristina Androhovici, jucatoare ce bate cu curaj la portile echipei nationale, par a fi in acest moment piesele de baza ale echipei. Lor li se alatura Laura Dulcianu, in momentul de fata accidentata si Dana Dochia, care incepe sa arate, in sfirsit, ca o ridicatoare adevarata, ce "simte" jocul si poate induce un ritm propriu echipei. Acesta este cvartetul de jucatoare in jurul caruia antrenorii Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au inceput sa construiasca noua echipa a Penicilinei, mixind experienta Tatianei si Amaliei Popa cu ambitia tinerelor Marian si Melinte. Mai e mult pina la o noua Cupa a Romaniei sau – de ce nu? – pina la titlul de campioana, dar efortul a inceput sa-si arate roadele. (Ion TEODOR)

Comentarii